Tips för dig med torrt hår!

Publicerad 2018-03-22 22:31:57
Kategorier Frisören Tipsar

Tips till dig med torrt hår!

 

Torrt hår är aldrig roligt och det är en vanlig utmaning för väldigt många människor dagligen. Orsaken bakom torrt hår kan vara precis vad som helst. Klimatet som ditt hår vistas i, stress och hundratals andra faktorer kan vara drivande till det faktum att håret upplevs som torrt.

 

Nedan följer ett antal tips från våra frisörer på vad man skall tänka på när man vill rädda sitt torra hår!

 

Schampo,

 

Det schampo du använder skall göra håret fräscht och rent, det är vi alla överens om. Men, det får inte bli på bekostnad av att ditt hår efteråt känns torrt. Därför är det viktigt att man använder ett schampo som passar just din typ av hår. Ett schampo som kanske passar en person jättebra kanske inte passar optimalt för en annan och kan eventuellt till och med ha motsatt effekt.

 

Var därför inte rädd att testa andra produkter om du upplever att ditt nuvarande schampo inte ger optimal effekt. Många använder samma typ av schampo regelbundet fast man ibland måste anpassa sig. Det som passar perfekt under sommaren kanske inte är optimalt under vintern när klimatet är annorlunda. Likaså måste man anpassa produkterna man använder. Färgar man håret eller ändrar frisyr så är det viktigt att man använder produkter som passar ens hår.

 

För torrt hår har vi ett flertal olika produkter och nedan följer några rekommendationer,

 

Kevin Murphy Hydrate Me >> 

 

En av våra mest populära kombinationer av schampo och balsam mot torrt hår. Återfuktar håret väldigt bra och nästan bäst av allt så passar både schampo och balsam alla hårtyper. Ger en fin glans och en riktigt bra återfuktning av håret utan att håret blir tungt. Helt fritt från paraben och sulfat. Likt övriga Kevin Murphy-produkter ingår det i Cruelty Free-initiativet vilket intygar att produkterna inte har testats på djur. Vilket är väldigt bra tycker vi!

 

Kerastase Dermo-Calm Bain Riche >> 

 

Kérastase erbjuder alltid produkter av otroligt hög kvalité och ett av deras bidrag till kampen mot torrt hår är Dermo Calm Bain Riche. Detta schampo är likt Hydrate Me inriktat på at återfukta håret vilket den gör väldigt bra. Dock erbjuder denna produkt även stöd för känslig hårbotten. Schampot återfuktar och lugnar ner den känsliga hårbotten. För bästa effekt, applicera i blött hår och massera in samt därefter skölj ur. Upprepa därefter schamponeringen en gång till och skölj noga ur för att därefter handdukstorka håret.

 

 

Balsam

 

Ett riktigt bra balsam skall ge näring och återfukta håret samtidigt som det kompletterar schampots syfte. Nedan följer några av våra rekommendationer inom just balsam från våra frisörer!

Precis som schampo för torrt hår skall ditt balsam mot torrt hår passa din hårtyp för absolut bästa effekt.

 

 

Davines Naturaltech Nourishing Vegetarian Miracle Conditioner >>

 

Fuktgivande balsam med fokus på torrt och sprött hår. Innehåller flera vårdande egenskaper samtidigt som det skyddar hårets struktur. För bästa resultat, krama ur överflödigt vatten ur håret, applicera balsam i längder och toppar. Låt verka i 10 minuter och kamma ut. Skölj noga därefter. Om du provat Davines förut så behöver vi nog inte ens berätta att vi verkligen gillar detta balsam!

 

Wella Sp Hydrate Conditioner >>

 

Fokus på återfuktande och mjukhet hittar vi i Wella SP och deras Hydrate Conditioner. Skyddar håret aktivt mot att torka ut utan att det tynger ned håret samtidigt man får en märkbar och tydlig mjukhet. Om du har provat andra produkter från Wella SP så rekommenderar vi verkligen denna för dig med torrt hår!

 

Intensivvård – Inpackningar och Hårolja.

 

Inpackningar och håroljor kan verkligen göra all skillnad för att rädda torrt hår. Schampo och balsam är en bra start men vill man verkligen förändra sitt hår så måste man även ha en bra inpackning eller hårolja att komplettera schampo och balsam. Med fokus på torrt hår även här så rekommenderar vi följande hjälpmedel.

 

Moroccanoil Weightless Hydrating Mask >>

 

Perfekt för fint, tort hår. Denna 5 minuter långa behandling gör underverk med arganolja och sin formel som ger återfuktning och mjukgörning samtidigt som hårets kvalité blir bättre. Ökad textur, spänst, glans och hanterbarhet.

 

Davines Essential NOUNOU Hair Mask >>

 

Intensivt reparerande mask från Davines som vårdar torrt hår på djupet. För bästa effekt, applicera i handdukstorkat hår, gärna efter att man använt NOUNOU schampo. Låt verka i 10 – 15 minuter för att därefter kamma igenom håret och sedan skölja det noga. Denna mask innehåller höga värden av kolhydrater och protein för att kunna ge bästa näring till håret.

 

Moroccanoil Behandling för torr hårbotten >>

 

Denna behandling för torr hårbotten rättar till balansen i din hårbotten och lindrar irritationen. Innehåller arganolja och eteriska oljor av lavendel och pelargon. Ökar hårbottens vitalitet och bidrar till ökad glans. Motverkar även avflagning av hårbotten!

Dela det här

Skriv en kommentar

 (med http://)