CURA Cozy tyngdtäcke för bättre sömn

Delbetala från 97 kr /mån


CURA Cozy tyngdtäcke för bättre sömn

Cura Cozy är tyngdtäcke som ger dig bättre sömn och ett välbefinnande. Curas trådtäcke Cozy är som ett vanligt täcke, mjukt och varmt och härligt att mysa under när nätterna är kyliga.


Mer detaljer

Täcket innehåller hoptvinnade polyestertrådar, vilka får det att sluta sig intill din kropp, som en varm kram. Tyngden skapar ett lätt, behagligt tryck mot kroppen, ungefär som om du fick massage.

Det gör att hjärnan frigör olika må-bra-hormoner, som serotonin och oxytocin, samtidigt som det sänker nivån av stresshormonet kortisol. Blodtrycket sjunker, andningen blir lugnare, all oro och rastlöshet smälter bort ur kroppen, och du känner dig trygg. Sömnhormonet melatonin ökar, vilket gör dig sömnig. Du somnar lugnt och sover gott hela natten. När du vaknar är du fylld av energi och orkar med dagen.


Vilken vikt ska jag välja?

Vi rekommenderar att du väljer en vikt som motsvarar 10-15% av din egen kroppsvikt.

 

Täcket kan tvättas i 60 grader och torkas i tumlare på låg eller medelhög värme.


Täckets mått är 150 x 210 cm.


CURA Cozy levereras alltid i en exklusiv svart väska.

 

 

Forskningen visar att tyngdtäcken kan bidra till:

 


Bättre sömnkvalitet
• Längre tid i djupsömn
• Jämnare andning
• Stabilare blodtryck
• Ökad trygghetskänsla
• Mer daglig energi

 

Genom Cura-täckets vikt, omslutande och flexibla konstruktion uppnås den positiva DPTS-effekten helt naturligt, varför användaren kommer till ro, får en mer effektiv djupsömn, vaknar utvilad och helt enkelt mår bättre.

 

Sömn, kost och motion – våra tre grundpelare för god hälsa

Det är lätt att bortprioritera sömnen då det finns så mycket annat i livet vi måste hinna med. De flesta av oss har fullt upp med arbete, träning, barn och familj, och glömmer bort att en god nattssömn är minst lika viktig som bra kost och motion för vår mentala och fysiska hälsa.

 

Sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt anser att det är hög tid att vi på allvar börjar se på sömnvanor som en central livsstilsfaktor i sig, vid sidan av matvanor, fysisk aktivitet, rökning/rökfrihet och alkoholanvändning. Han menar att det behövs större insikt om sömnens betydelse såväl bland arbetsgivare, beslutsfattare och hälso- och sjukvårdsfolk som hos var och en av oss som privatpersoner.


– Intresset för frågor om sömn, stress och trötthet har ökat på senare år och det är glädjande. Men fortfarande är sömnen undervärderad som livsstilsfaktor, kanske för att den är gratis?

 

Tidigare handlade sömnforskning främst om hur sömn regleras, dygnsrytmens och arbetstidernas betydelse samt hur sömnbrist påverkar oss på kort sikt.

 

– Först nu börjar vi förstå att sömnen är en bas för långsiktig hälsa, menar Torbjörn Åkerstedt.Skriv ett omdöme

CURA Cozy tyngdtäcke för bättre sömn

CURA Cozy tyngdtäcke för bättre sömn

Cura Cozy är tyngdtäcke som ger dig bättre sömn och ett välbefinnande. Curas trådtäcke Cozy är som ett vanligt täcke, mjukt och varmt och härligt att mysa under när nätterna är kyliga.

Skriv ett omdöme

Läs mer om produkten på Hairsale Magazine

CURA Tyngdtäcken lindrar dina sömnproblem CURA Tyngdtäcken lindrar dina sömnproblem


1 795 kr

Kombinera med följande produkter

1888 -4 CURA Pearl tyngdtäcke för bättre sömn1695 1 695 kr
Läs mer   Till produkten
1891 -3 BioCloose Kosttillskott - minskar sötsuget383.2 383 kr
Läs mer   Till produkten