CURA Pearl tyngdtäcke för bättre sömn

Delbetala från 94 kr /mån


CURA Pearl tyngdtäcke för bättre sömn

CURA® Pearl är ett tyngdtäcke som ger dig bättre sömn och ett välbefinnande. CURA® Pearl är för dig som vill ha ett täcke som är lätt och svalt. Det har ett överdrag av bomull och en fyllning av glaspärlor insydda i rektangulära rutor i täcket. 


Mer detaljer

Stress och oro är vanligt i dagens samhälle. Du är inte ensam. För väldigt många är det ingen självklarhet att vakna upp utvilad på morgonen. Tyngdtäcken har använts i sjukvården som ett hjälpmedel mot detta i över 10 år. Nu är det äntligen dags för alla oss andra att få prova på mirakelkuren. Till ett pris som ligger 75% under tidigare priser.


Försäljningen av tyngdtäcken har formligen exploderat på bl.a. Amazon i USA, och nu kommer äntligen boomen till Sverige där många nu kommer att få hjälp med sin nattsömn.


Den tunga fyllningen i CURA Pearl får täcket att forma sig efter kroppen när man rör sig, och ger en kontinuerlig känsla av beröring. Det lätta trycket har en massageliknande effekt, vilket får användaren att slappna av och sova lugnt. Det är ett svalt och smidigt täcke för dem som inte vill bli för varma när de sover.


Vilken vikt ska jag välja?
Vi rekommenderar att du väljer en vikt som motsvarar 10-15% av din egen kroppsvikt


Produktfakta:
 

• Glaspärlor (Silicon pellets)
• Överdrag i bomull
• Handtvättas
• Sval

 

Sömmarna utgörs av rektangulära rutor fyllda med glaspärlor som skapar tryck mot kroppen.


Cura tyngdtäcke är en produkt som passar alla; inte bara dig som lider av dålig sömn på grund av medicinska orsaker. Tyngden, trycket och den omslutande effekten ger kroppen en mängd positiva känslor som bidrar till bättre sömnkvalitet. Som en varm och mjuk omfamning.


Forskningen visar att tyngdtäcken kan bidra till:


• Bättre sömnkvalitet
• Längre tid i djupsömn
• Jämnare andning
• Stabilare blodtryck
• Ökad trygghetskänsla
• Mer daglig energi 

Studier visar att de lugnande må-bra-hormonerna Oxytocin och Serotonin ökar vid DPTS (Deep Pressure Touch Stimulation). Detta får till följd att halten av stresshormonet Kortisol minskar, samtidigt som halten av sömnhormonet Melatonin i kroppen ökar.
Genom Cura-täckets vikt, omslutande och flexibla konstruktion uppnås den positiva DPTS-effekten helt naturligt, varför användaren kommer till ro, får en mer effektiv djupsömn, vaknar utvilad och helt enkelt mår bättre.

 

 

 

Sömn, kost och motion – våra tre grundpelare för god hälsa

Det är lätt att bortprioritera sömnen då det finns så mycket annat i livet vi måste hinna med. De flesta av oss har fullt upp med arbete, träning, barn och familj, och glömmer bort att en god nattssömn är minst lika viktig som bra kost och motion för vår mentala och fysiska hälsa.


Sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt anser att det är hög tid att vi på allvar börjar se på sömnvanor som en central livsstilsfaktor i sig, vid sidan av matvanor, fysisk aktivitet, rökning/rökfrihet och alkoholanvändning. Han menar att det behövs större insikt om sömnens betydelse såväl bland arbetsgivare, beslutsfattare och hälso- och sjukvårdsfolk som hos var och en av oss som privatpersoner.


– Intresset för frågor om sömn, stress och trötthet har ökat på senare år och det är glädjande. Men fortfarande är sömnen undervärderad som livsstilsfaktor, kanske för att den är gratis?


Tidigare handlade sömnforskning främst om hur sömn regleras, dygnsrytmens och arbetstidernas betydelse samt hur sömnbrist påverkar oss på kort sikt.


– Först nu börjar vi förstå att sömnen är en bas för långsiktig hälsa, menar Torbjörn Åkerstedt.Skriv ett omdöme

CURA Pearl tyngdtäcke för bättre sömn

CURA Pearl tyngdtäcke för bättre sömn

CURA® Pearl är ett tyngdtäcke som ger dig bättre sömn och ett välbefinnande. CURA® Pearl är för dig som vill ha ett täcke som är lätt och svalt. Det har ett överdrag av bomull och en fyllning av glaspärlor insydda i rektangulära rutor i täcket. 

Skriv ett omdöme

Läs mer om produkten på Hairsale Magazine

CURA Tyngdtäcken lindrar dina sömnproblem CURA Tyngdtäcken lindrar dina sömnproblem


1 695 kr

Kombinera med följande produkter

1889 -3 CURA Cozy tyngdtäcke för bättre sömn1795 1 795 kr
Läs mer   Till produkten
1890 -3 BioCloose Kosttillskott - minskar sötsuget383.2 383 kr
Läs mer   Till produkten