Om Hår

 

HAIR WE ARE!

Hairsales core business är hårvård! Vi älskar verkligen hår och allt vad man kan göra med det. Och vi vet också hur viktigt det är med rätt hårvård, och vilken effekt rätt hårvårdsprodukter kan ha för att du skall få ditt drömhår. Man kan tycka att det finns väldigt många typer av hår - rakt eller lockigt, kort eller långt, torrt eller fett - men med rätt hårvård så kan nästan alla uppnå det perfekta håret.

 

FRISÖREN ÄR DIN VÄN

Att man skall besöka en frisör med jämna mellanrum tror jag att vi kan vara överens om. Det är verkligen grunden för att få ett snyggt och lättskött hår. Vid ditt salongsbesök så kan du förutom att få en snygg frisyr och en läcker hårfärg, även få olika typer av boostbehandlingar för att vårda ditt hår och hårbotten. Behandlingar som sedan skall underhållas med professionella hårvårdsprodukter utifrån ditt hårs behov.

 

HÅRVÅRDS RUTINER I HEMMET

Om man vill uppnå, och bibehålla, det där perfekta håret så bör man lägga ner lite kärlek och omtanke på det mellan frisörbesöken. Att slarva med valet av hårvårdsprodukter kan snabbt förstöra allt det jobb som frisören lagt ner på ditt hår. Har du t.ex. lagt ner pengar på att färga ditt hår, så bör du också använda färgbevarande produkter för att förlänga hållbarheten maximalt.

 

1-2-3

En Hårvårdsrutin omfattar åtminstone 3 produkter - Schampo, Inpackning och Balsam. Det finns egentligen inget hår som inte behöver balsam. Om man inte tycker att håret känns bra efter en komplett hårvårdsrutin, då har man helt enkelt fel typ av produkter.

 

Visar 0 produkter

Mjäll

HÄLFTEN AV ALLA MÄNNISKOR DRABBAS. 

Skäms inte om du har mjäll. Hälften av alla människor drabbas av mjäll någon gång i livet. Män får det lite oftare än kvinnor. Tonåringar får det lite oftare än vuxna. Men faktum är att mjällbildning är en normal och hälsosam process.

 

Vår hud föryngrar sig och under processen dör gamla celler, efter en livscykel på ungefär 28 dagar, och lämnar plats åt nya. Eftersom cellerna är för små för att kunna ses med blotta ögat är vi vanligtvis inte medvetna om den här processen.

 

Schamponering av håret tar hand om de döda cellerna. Cellerna blir bara synliga när hårbotten producerar ett överskott av hornceller. Det här behöver inte nödvändigtvis ha något med torr hårbotten att göra – även personer med fett hår kan lida av mjäll.

 

 

VAD BEROR MJÄLL PÅ?

I hårbotten hos alla människor finns en viss sorts jästliknande svamp (Pityrosporon ovale). Tillväxten av mjäll beror även på individuella faktorer, ålder och klimat. Till exempel ökar produktionen av mjäll vid för lite exponering för solljus - särskilt UV-strålning - under vintern. Det kan också ske som följd av en penicillinbehandling, hormonella förändringar eller annat. Det är till exempel inte onormalt, att tonåringar upplever mera mjäll än annars, eftersom det just i puberteten sker en hormonell förändring i kroppen.

 

Även våra hårvårdsvanor spelar roll. Bland annat ökar förekomsten av mjäll om håret inte tvättas tillräckligt ofta.

 

Endast en hög grad av mjällbildning kan leda till irriterad hud. Mjällbildning utan vidare besvär är inte en sjukdom och kan behandlas långsiktigt med hjälp av passande, kosmetiska rutiner och mjällschampo.

 

TORR ELLER FET HÅRBOTTEN?

När man har mjäll, kan man också samtidigt ha en torr hårbotten, som saknar fett och talg. Men man kan också ha mjäll och en oljig hårbotten, som har för mycket fett och talg. Mjäll kan alltså uppstå i bägge typer av hårbotten. I båda tillfällen är hårbottnen irriterad, och det ger typiskt klåda i hårbottnen.

 

En irriterad hårbotten kan uppstå av bara, till exempel, att huden inte får tillräckligt med luft. Använder du mössa hela dagen, kan du faktiskt därmed riskera att lägga grogrunden för en irriterad hårbotten med mjäll och klåda.

  

HUR FÅR JAG BORT MJÄLL?

Om du har drabbats av mjäll så skall du påbörja en behandling med hårvårdsprodukter som är speciellt utvecklade för att ta bort mjäll. Men det är för den sakens skull inte nödvändigt att du byter till mjällschampo för resten av livet. När du har upptäckt mjäll kan det behandlas tillförlitligt med väldigt effektiva mjällschampon. Flera aktiva ämnen mot mjäll finns tillgängliga. Till exempel zink och pyrithione bekämpar svamp i hårbotten och minskar överdriven mjällbildning i processen.

 

NÅGRA VIKTIGA SAKER SOM DU SKA TÄNKA PÅ -

 

Undvik att irritera hårbotten. Tvätta inte håret med för varmt vatten, torka inte för hårt med handduken, använd inte för hårda borstar eller hårfön på för hög värme.

 

Undvik färgning, permanent och användning av plattång.

 

Ohälsosamma matvanor och/eller stress leder inte i sig själv till mjäll, men det kan förvärra tillståndet i din hårbotten betydligt.

 

Använd ett bra Schampo mot mjäll, och som passar just ditt hår och hårbotten. Om ditt hår är torrt och skadat kan mjällschampot komma att torka ut det ytterligare. Använd därför alltid ett rekommenderat hårbalsam eller en återfuktande kur efter varje schamponering

 

Ta dig god tid när du tvättar håret, och massera in schampot ordentligt i hårbottnen – och se till att sedan skölja ur det mycket noggrant.

 

Använd en hårbottenkur, som vårdar och rensar på djupet, gärna dagligen. När du har fått bukt med din mjällande hårbotten igen, kan du sedan använda den förebyggande emellanåt.

 

När du använder stylingprodukter, så se till att de inte kommer helt ner i hårbottnen. De ska bara användas i håret, annars riskerar du att smörja och irritera hårbottnen onödigt.

Varför är håret frissigt?

VARFÖR ÄR MITT HÅR SÅ FRISSIGT?

 I SAMARBETE MED LIVING PROOF

 

Om du någon gång har ställt frågan till din egen spegelbild - "Varför, varför är mitt hår så frissigt?"- då har vi både goda nyheter och dåliga nyheter till dig. De dåliga nyheterna är att spegeln på väggen inte kommer att svara dig, men de goda nyheterna är att det finns en, eller många anledningar till att ditt hår är frissigt, och vi skall försöka att hjälpa dig att hitta orsaken och lösningen.

 

 

6 VANLIGA ORSAKER

 

 

Friss uppstår när hårfibrerna löper i olika riktningar och när cuticeln (hårets yttersta lager) reser sig upp, vilket gör att fukt kan passera in i håret och expandera den.  Och det finns faktiskt många saker mer än ditt genetiska arv som kan störa hårets cuticle och orsaka denna irriterande frissighet.

 

Innan du uppgivet suckar och fortsätter att förlita dig på frisyrer som passar bra för frissigt hår, så låt oss förklara hur du kan hantera problemet. Du kan ju inte ändra dina gener, men du kan ändra mycket av vad som annars orsakar frissigt hår. Gå till roten till problemet så att du kan hitta rätt sätt att fixa till det. Så hur man blir av med frissigt hår, och vilka hårprodukter mot friss som man ska investera i, beror till stor del på vad som faktiskt orsakar det.

 

Så varför blir håret frissigt? Låt oss dyka in i orsakerna nedan.

 

1. Du tvättar håret för mycket och för ofta

 

För mycket hårtvätt öppnar upp hårstråna, vilket orsakar friss och leder till torrhet, vilket kan leda till ännu mer friss. Förutom tvättfrekvensen så är vattentemperaturen

när du tvättar håret är också viktigt. Varmt vatten öppnar upp cuticeln så att du kan

tvätta bort föroreningar, men du måste sedan sluta cuticeln igen med en sval sköljning för att undvika friss.

 

På vilket sätt du tvättar håret spelar också roll. När du samlar ihop håret uppe på ditt

huvudet medan du schamponerar eller conditionerar, så orsakar du mer trassel, skador och friktion, vilket också orsakar friss. Var väldigt försiktig med ditt blöta hår eftersom det är då som det är som mest sårbart.

 

 

Det är lättare att minska antalet hårtvättar när du har ett schampo som effektivt rengör håret vid varje användning. Som Living Proof No Frizz-schampo, ett rikt skumschampo som rengör och innehåller Healthy Hair Molecule, som faktiskt stöter bort smuts och olja, så att du kan vänta längre mellan hårtvättarna.

 

Du kan också se till att försluta cuticeln. En försluten cuticle gör det möjligt för håret att behålla fukt, vilket gör det mindre utsatt för friss. Förslut cuticeln innan du går ut ur duschen genom en kall sköljning.

 

 

2. Håret utsätts för mycket friktion

 

När ditt hår utsätts för friktion så kan det bli frissigt. Det finns flera saker i din vanliga hårvårdsrutin där du kan orsaka för mycket friktion. En av dessa är när du tvättar håret aggressivt. En annan förekomst av friktion förekommer ofta när du torkar håret. Om du använder en vanlig bomullshandduk för att torka håret är strukturen grov och hård mot ditt fuktiga hår, vilket kan orsaka friss och till och med brott på håret.

 

Dessutom är ditt hår utsatt för friktion under sömnen. Att vrida och vända sig mot ett örngott av bomull kan orsaka både friss och trassel som du kommer att behöva borsta ut håret på morgonen, vilket resulterar i, ja, mer friss.

 

Vad du ska göra:

Förutom att tvätta håret mer sällan så kan du även byta från en grov bomullshandduk till en mjuk mikrofiberhandduk som är mjukare och ännu effektivare att absorbera fukt när du torkar håret.

 

Medan du förmodligen inte medvetet kan välja att inte vrida och vända dig i sömnen, kan du ändra hur mycket friktion och skada som det orsakar. Sov med håret i en bulle eller en lös fläta för att minska den friktion det medför, och byt från ett bomullsörngott till en silkeversion, vilket är snällare mot håret.

 

 

3. Hög luftfuktighet

 

När luften ute är fuktig fungerar ditt hår som en svamp - cuticeln öppnas upp

och håret suger upp fukt från luften, vilket gör att det blir frissigt.

 

Vad du ska göra:

Även om du inte kan spela Mother Nature för att tämja ditt friss, kan du slåss mot henne med några kraftfulla produkter. Om du kämpar mot friss på grund av vädret, så gör dig själv en tjänst och satsa på frissdämpande produkter. Living Proof No Frizz-familjen förhindrar friss, till och med friss orsakad av väder och vind. Dessa produkter innehåller vår patenterade Healthy Hair Molecule som är 70% effektivare för att blockera fuktighet än silikoner och oljor.

För att snabbt tämja frissighet, ta alltid med dig en flaska av den färdiga Humidity Shield för att omedelbart släta håret och skydda det från fukt och UV-strålar.

 

 

4. "Det ligger i generna"

 

Du har ju frågat dig själv många gånger - "Varför är mitt hår så frissigt?" Och du har kanske sneglat på dina föräldrars, farföräldrars eller syskons hår och märkt en liknande hårstruktur någonstans i familjen. För det är ändå så trots allt, att hårstruktur och färg överförs från generation till generation. Och tyvärr är vissa hårtyper mer benägna att vara frissiga och svåra att hantera.

 

Vad du ska göra:

Även om du är född med det så finns det ändå något du kan göra åt det. Du kan faktiskt få njuta av en naturlig, vacker hårstruktur utan friss, som du kan få om du använder rätt produkter.

 

Om din hårtyp är medium till tjock eller grovt, så prova Living Proof No Frizz Nourishing Styling Cream som slätar ut håret och lämnar håret slätt och glänsande, utan att tynga ner.

 

Om du har ett fint till medelhårt hår eller brukar låta det lufttorka, överväga istället Living Proof No Frizz Vanishing Oil.

 

 

5. Du använder kanske fel produkter

 

De typer av produkter och ingredienser som du använder i din hårvårdsrutin kan vara det som orsakar ditt friss. Se speciellt upp för sulfater i schampot. När sulfater används i schampo så kan de tömma håret från dess naturliga ytoljor, vilket gör att det känns grovt, torrt och sprött. Sulfater kan också tömma hårbotten på dess naturliga oljor, vilket leder till torrhet, irritation och friss. Så om du har frågat dig själv - "Varför är mitt hår så torrt och frissigt?" så kan sulfater vara en trolig orsak.

 

Akta dig för

Vanliga sulfatingredienser som du skall då skall hålla dig ifrån är: Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate och Ammonium Lauryl Sulfate.

 

 

Vad du ska göra:

 

Living Proof No Frizz-schampo är sulfatfritt, så det rengör håret försiktigt och skyddar mot friss medan det gör håret slätt, mjukt och återfuktat.

 

 

6. Ditt hår är skadat

 

När håret skadas, så skadas det skyddande ytskiktet cuticeln ofta, vilket gör att håret är extra utsatt och gör frisset nästan oundvikligt. Skador kan orsakas av ett antal saker, inklusive användning av värmestylingverktyg, konstant färgning, solexponering och överdriven friktion.

 

Vad du ska göra:

Även om skador ofta är oundvikliga är det möjligt att reparera håret. Du kan förse torrt hår och skadat hår med välbehövlig återfuktning och reparera med en kraftfull hårmask. Ditt hår känns inte bara mjukare, glänsande och friskare, utan ser också till att frisset kommer att minskas enormt. Living Proof No Frizz Intense Moisture Mask kommer verkligen att förvandla ett skadat hår. Det ger maximalt skydd mot friss genom att återställa friskt hårs naturliga skyddande lager och förbättrar det med upp till 70%.

 

För att stoppa skador och friss innan de uppstår, så bör du använda ett värmeskydd innan du använder något värmeverktyg, och som skyddar mot värme som skadar håret och kan orsaka frissighet i framtiden. Du kan också byta till en jonisk hårfön som använder modern teknik i motsats till äldre versioner som är beroende av extrem värme för att snabbt torka hår.

 

 

TÄNK DÄRFÖR PÅ ATT

 

När du väl vet vad som orsakar ditt frissiga hår kan du börja med att ta itu med problemet och säga adjö till friss för alltid.

 

Tänk på några av dessa små livsstilsförändringar för att slippa att mötas av friss i spegeln.

 

Byte av handduk eller schampo kan du komma långt med.

Dessutom kan du investera i Living Proofs No Frizz Collection för att se till att du både får ett omedelbart samt ett bestående resultat, och hjälpa ditt hår att se ut och känna sig som bäst.

 

När du väl har hittat rätt hårprodukter så behöver du aldrig fråga din spegelbild igen - "Varför är mitt hår så frissigt?"

 

Visar 0 produkter

Torrt och Frissigt hår

 

TORRT OCH FRISSIGT HÅR?

 

 

 

 

t

tttTycker du att ditt hår är torrt och frissigt? Du är inte ensam. Och det kan bero på lite olika saker. Du har kanske ett tunt, fint och torrt hår i grunden, eller du arbetar kanske i en torr miljö som gör håret torrt och elektriskt. Höst, vind, kyla och regn har alla en stor sak gemensamt - de förvandlar vårt hår till en torr, frissig kalufs. Och det är ju något som vi gärna slipper, och med rätt hårvård så kan vi råda bot på det.

 

HÅRVÅRDSRUTIN

När håret känns sådär torrt, frissigt och svårhanterligt så behöver det kärlek. Vilket betyder en daglig hårvårdsrutin. Och återfuktning. Fukt, fukt, fukt. Välj ut skonsamma produkter som inte sliter på håret i onödan. Gärna ekosmarta produkter med naturliga ingredienser som oftast är snällare både mot håret, mot oss, och mot vår miljö.

 

TOPPA HÅRET REGELBUNDET

För det första så ska man gå till sin frisör med jämna mellanrum. Om inte annat så bör man toppa håret regelbundet då torrt hår är skört, du får lättare kluvna hårtoppar vilket gör håret mer frissigt och svårhanterligt.

 

SCHAMPO

All hårvård börjar med hårbotten. Den måste skötas och må bra för att håret skall trivas och växa. Den kan t.ex. vara schampo för torr hårbotten eller schampo för fet hårbotten.

Du skall, som redan nämnt, välja produkter som är milda och snälla mot hårbotten.

 

Välj ett schampo utefter vad din hårbotten behöver. Är den irriterad, torr eller kanske fet? Schamponera håret noggrant och massera hårbotten med dina fingertoppar. Skölj ur schampot och upprepa proceduren. Nu är hårbotten ren, hårstrået likaså och fjällskiktet är öppet för att ta emot nästa behandling i din hårvårdsrutin.

 

DETOX

I din dagliga hårvårdsrutin så bör du med jämna mellanrum lägga in en Detoxbehandling med ett djuprengörande  Detoxschampo. Det tar bort all beläggning från hårbotten som bl a kan uppstå från olika stylingprodukter, torrschampo osv.

 

INPACKNING

Efter schamponeringen så gör en återfuktande inpackning gott för dina torra hårlängder. Inpackningen skall generellt inte ner i hårbotten, utan skall läggas jämnt över dina hårlängder, och sedan få sitta i håret en stund för att kunna tränga djupt in i hårstrået och få utföra sina under innan du sköljer ur den.

 

BALSAM

Nu är håret rent, återfuktat, välmående – men öppet. Och det är med hjälp av ett Balsam som hårstrået sluts igen så att det är skyddat mot alla yttre påfrestningar. Även balsamet skall vara återfuktande, som ser till att fjällskiktet håller sig slutet längre, och att ytan på håret förblir mjukt och följsamt.

 

HÅROLJA

Håroljor gör alltid gott i ett torrt och frissigt hår. Det finns många olika typer av Håroljor och dom används på olika sätt.

Man kan använda Hårolja som en kur, och då före schamponeringen, eller så sätter man i det i handdukstorkat hår före föningen, för att få ett värmeskydd (kolla att din olja har det) och en skönt utredande effekt.

Eller så sätter man i det i ett torrt hår för att göra det mjukt, följsamt och få bort ovälkommen frissighet. Håroljor har också en glansgivande effekt, så den kan med fördel även användas som en sista finish-produkt för att få frisyren att verkligen glänsa.

 

 

VERKTYG

Det borde vara en självklarhet, men det är det inte alltid. Men att man alltid använder verktyg av bästa kvalitet, som är hela och rena, är A och O.

 

En rundborste som inte glider lätt genom håret, med borst av dålig kvalitet, gör mer skada än nytta. En plattång med stylingplattor av lägre kvalitet, eller med en osäker och ojämn värmetillförsel, likaså.

 

VÄRMESKYDD

 

Och på tal om elektriska stylingverktyg, så kom ihåg att alltid, alltid vara säker på att du har ett värmeskydd i håret innan du börjar använda dom på ditt hår. Annars kommer du snabbt att bryta ner allt det som du hittills byggt upp.

 

 

TÅLAMOD OCH KÄRLEK

Som du nu förstår så finns det hjälp att få om man upplever att man har ett torrt, risigt och frissigt hår som är svårt att hantera. Men det gäller också att man har orken och tålamodet att utföra sin Hårvårdsrutin, och därmed ge kärlek till något som är bland det käraste vi har – vårt hår.

 

HJÄLP MOT TORRT OCH FRISSIGT HÅR >>

 

Visar 0 produkter

Blont eller Grått hår

 
Visar 0 produkter

Tunt och Fint hår


TUNT OCH FINT HÅR?

Ett av de hårrelaterade problem som våra frisörer möter allra oftast, är att kunden upplever att hon har ett tunt och fint hår, och man vill få en känsla av att ha mer hår, och mer volym.

 

Det traditionella skandinaviska håret är ofta tunt och fint, och det ser kanske lite platt och håglöst ut, och blir ganska lätt frissigt. Men att många fler upplever samma problem som du är kanske inte till någon tröst. Det finns idag många olika typer av produkter och tekniker som tillför volym, på många olika sätt, men det viktiga är att produkterna som du använder inte tynger eller ger en fet känsla i håret.

 

 

FEL PRODUKTER GER OÖNSKAT RESULTAT

Precis som med all hårvård så är det viktigt att man är medveten om vad man har för typ av hår och hårbotten när man gör sitt val av hårvårdsprodukter. Om man känner att man har ett tunt och fint hår och köper hem ett antal volymgivande produkter, men ändå inte får det resultat som man är ute efter, så beror det ofta på att man applicerar produkterna på fel sätt. För mycket produkt är sällan bra, och fel produkt på fel ställe motverkar istället volymen som du är ute efter.

 

 

SCHAMPO & BALSAM MED PROTEIN / KERATIN

Hårvård är alltid en hel hårvårdsritual, och man måste alltid börja från början. Det är bra att bygga upp håret inifrån, och schampo & balsam som tillför proteinet keratin hjälper till att återuppbygga håret, stärka upp det och ge stadga. Keratinet motverkar att håret blir skört och motverkar kluvna hårtoppar, och förebygger på så sätt frissighet.

 

 

SCHAMPO & BALSAM MED NATURLIGA VOLYMGIVARE

Det finns idag även en stor mängd mer ekosmarta varumärken med naturliga volymgivande ingredienser som tränger in i hårstrået och ger en effekt av ett fylligare hår. Dessa produkter är också oftast mildare och snällare mot din hårbotten, vilket i grunden är det viktigaste för att ditt hår skall må bra.

 

 

VOLYMGIVANDE STYLINGPRODUKTER

Nära hårbotten kan du försiktigt arbeta in t.ex. en Rootlifter, Volympuder eller ett Torrschampo. Och i längderna masserar du försiktigt in produkten från topparna och uppåt. Topparna tål, och behöver oftast mer produkt för att laga eventuella kluvna toppar och motverka ytterligare påfrestning.

Volymgivande sprayer och mousser fönar du försiktigt in i håret, och dessa har ofta en effekt som gör håret antistatiskt, och därmed minskar flygigheten och frissigheten som annars ofta uppstår i tunna och fina hår.

 

 

STYLING SLITER HÅRT SÅ VAR FÖRSIKTIG

Stylingen är det som kan tillföra mycket volym till frisyren, men är samtidigt det som sliter mest på ditt hår. Det finns många effektiva volymgivande elektriska verktyg, men du skall vara noga med att välja verktyg med bra kvalitet där du har full kontroll på värmen och där håret glider lätt över plattängernas värmeplattor, och du skall alltid, ALLTID använda någon typ av värmeskydd i håret.

 

När du borstar ditt hår så skall det vara med en hel och ren borste som har borst som glider lätt genom både fuktigt och torrt hår, annars så tunnas håret bara ut. Och använd gärna fingrarna som borste under merparten av tiden när du fönar, och avsluta sedan med en fin rundborste för att boosta volymen i frisyren.

 

HÅRVÅRD FÖR TUNT OCH FINT HÅR >>

 

Visar 0 produkter

Håravfall

MÅNGA ORSAKER TILL HÅRAVFALL

Det finns väldigt många orsaker till håravfall och tillfälligt håravfall. Och det är faktiskt så många som upp emot 50% av alla kvinnor och män som någon gång sägs lida av det.

 

Det kan vara genetiskt och ärftligt. Det kan också bero på hormonsvängningar i samband med graviditet, eller av någon typ av medicinering.

 

Men oftast orsakas det av saker som vi på sätt och vis kan vara med och påverka – bl.a. för mycket stress, för dålig kosthållning, för mycket alkohol, för lite träning, och – dåliga hårvårdsrutiner. Om du använder hårvårdsprodukter av dålig kvalitet, på fel typ av hår och på fel sätt så sliter du hårt på håret. Om du dessutom använder dig av daglig värmestyling och ofta färgar eller bleker håret hemma, så kan man förstå hur hårt det kan slita på ett hår som kanske redan var svagt från början. Tänk om. Tänk rätt.

 

 

TVÅ HUVUDORSAKER

 

Det är alltså i huvudsak 2 saker som håravfallet beror på, och som man faktiskt själv kan behandla. Dels genom en förändrad livsstil, men också med en daglig hårvårdsrutin.

 

 

1 - FÖRSVAGAD HÅRROT

Det påverkas av BIOLOGISKA faktorer som STRESS, HORMONER och KOST


2 - FÖRSVAGAD HÅRFIBER

Det påverkas av stress från MEKANISKA & EXTERNA faktorer, som HÅRBORSTNING, VÄRMEVERKTYG och FÖRORENINGAR

 

 

 

SKÖT DET SOM EN BLOMMA

 

Vi jämför ofta hårets skötsel med en blommas. Den måste växa i en välmående och välskött jord, som skall vattnas, underhållas och helst få någon typ av jordförbättring. Precis samma sak är det med ditt hår. För att det skall växa och må bra så måste man börja från roten. Om den mår bra så mår håret bra.

 

Att hårbotten sköts är därför A och O. Om så inte är fallet så är det stor risk att hårstrået släpper taget och faller av.

 

KOSTTILLSKOTT

Det finns en mängd olika kosttillskott som är bra både för hår och naglar, och de skall bl a innehålla specifika vitaminer såsom zink, biotin, järn, vitamin A, C, E och B. Vid studier så har det visat sig att på 87% av testpersonerna så minskades håravfallet, och på 70% så förbättrades hårets kvalitet.

  

DETOX

Olika typer av stylingprodukter kan sätta sig i hårbotten och förhindra att hårbotten kan andas. Och ju sämre kvalitet på stylingprodukterna, ju större är risken. Främst är det ingrediensen Petrolatum som man skall akta sig lite för, och den är de flesta billigare waxerna uppbyggda på idag. Vänd på burken och läs INCI-listan. Oftast står då Petrolatum först.

 

För att råda bot på detta så bör man göra en Detox-behandling med jämna mellanrum. Detox Shampot är peelande och djuprengörande och tar bort oönskade produktrester och kemikalier från hår och hårbotten.

 

 

HÅRVÅRDSRUTINER

Det är som med allt annat här i livet - vill vi få till en förändring så måste vi göra något åt det. Att sköta om sitt hår och hårbotten på rätt sätt, innebär att man också måste ta sig tid att göra det på rätt sätt. Att orka vara konsekvent och följa de olika instruktionerna man får utifrån vad grundproblemet är, och vilken typ av lösning man väljer.

Det sköna är ju ändå att nästan allt går. Om man bara vill. Och orkar.

 

 

1-2-3 

1 - Produkt som mjukar upp kollagenet i hårbotten så att hårets rot får en skön omgivning att gro i.

2 - Produkt som bygger upp hårstråets keratin på djupet och tillför bl.a. antioxidanter för att göra håret starkt och motståndskraftigt.

3 - Produkt som sluter håret och effektivt skyddar det mot all yttre påfrestning.

 

 

 

NÅGRA PROBLEMLÖSARE

 

 

NIOXIN

 

Det finns många olika, mer eller mindre effektiva, lösningar på marknaden som man kan använda för att försöka att kamouflera tunnhårigheten.

Men NIOXIN tänker på ett helt annat sätt. Man har istället inspirerats över hur vi vårdar vår hud. Man har lyckats att skapa unika och individuella teknologier som hjälper till att ge dig ett tjockare och tätare hår, med ett bättre självförtroende som bonus.

 

Genom att man har identifierat de 3 stora bovarna till problemet - Derma, Density och Diameter - så har man alltså lyckats att skapa ett helt System med produkter som gör att alla kan få en effektiv behandling utifrån just dina förutsättningar.

  

 

 

KÉRASTASE GENESIS

 

Produkter som motverkar håravfall i försvagat hår som lätt drabbas av håravfall på grund av brutna hårstrån. Stärker hårfibern och gör hårytan försiktigt klarare för att minska risken för håravfall på grund av brutna hårstrån.

  

Formulan är berikad med en kombination av edelweiss-celler och ingefärsrot och stärker hårstrået för att göra det mer motståndskraftigt så att risken för håravfall på grund av brutna hårstrån minskar. Håret förbereds inför behandling och har fått näring och blivit starkare med en fylligare look.

 

 

 

REVLON EKSPERIENCE

 

Håravfall och tunt hår drabbar både män och kvinnor och kan uppkomma vid olika skeden i livet.

EKSperience Anti Hair Loss är serien som stärker ditt hår och ger skydd mot håravfall tack vare sina noga utvalda aktiva ingredienser.

 

EKSPERIENCE har valt att skapa produkter med aktiva ingredienser från naturen, vilka oftast är mycket mildare och snällare både mot håret, dig som användare och vår natur. Att dom är milda mot ditt hår är speciellt avgörande när du har ett problem med håravfall att bekämpa. Alla produkterna har dessutom blivit dermatologiskt testade. Top notch.

 

 

NATURLIGA INGREDIENSER

 

Några exempel på dessa naturliga ingredienser är - Rödalg som gör håret elastiskt och starkt, Humle-extrakt som motverkar och reducerar håravfall. Rosmarinextrakt som neutraliserar fria radikaler och förankrar hårstrået och Blågrön microalg som är detoxande och rengörande med höga halter kalcium och protei

 


KLINISKT TESTADE

 

♥ Signifikant ökad fyllighet efter endast två månader

♥ 41,2% minskat håravfall vid hårtvätt 

♥ 90% av användarna upplever doften som angenäm

 

 

 

Sommar & Sol

SKYDDA HÅRET MOT SOMMAR & SOL

De flesta ledande varumärkena har olika typer av speciella Sol & Sommarprodukter för ditt hår, och det är egentligen inte konstigare än att vi använder speciella typer av produkter på vår hud för att skydda den mot solens skadliga UV-strålar, och för att vårda den efter en dag på stranden.

 

Om du vill bibehålla ditt hårs kvalitet under sommaren, så måste du både förbereda håret inför timmarna i solen, underhålla det under tiden, och vårda det efteråt. Även hårets ovärderliga färg - naturlig eller skapad - behöver vård och omsorg för att behålla sin nyans och lyster.

 

Ett välskött hår står bättre emot yttre påfrestningar, så om du vill förhindra ett torrt och frissigt hår i sommar, så skall du börja med att gå till din frisör. Att gå runt med slitna och kluvna toppar är som att be om problem i ditt sommarhår.

 

PEELA DIN HÅRBOTTEN

På samma sätt som en blomma blir vackrare om den växer i en frisk jord, så mår ditt hår så mycket bättre om även din hårbotten är frisk. Idag finns det en hel del nya "Scalp Care" produkter som verkligen peelar och rengör din hårbotten på djupet. Och det är värt mödan, vi lovar!

 

Prova t.ex Kevin Murphy Scalp Spa Scrub >> eller Davines Essential SOLU Sea Salt Scrub Cleanser >>.

 

DETOXA DITT HÅR

Sol, vind, bad i salta hav eller kloret i poolen sliter hårt på ditt hår. Att då och då lägga in en detoxbehandling kan göra underverk. Ett detoxschampo rengör på djupet och får bort alla avlagringar från olika typer av produkter eller yttre påverkan från olika luftföroreningar. Efter din detoxbehandling så kan du lägga en fuktgivande inpackning som då lättare tränger djupt in i det rena hårstrået.

 

Några exempel på Detoxschampo är Kevin Murphy Maxi Wash >> eller Living Proof PhD Tripple Detox Shampoo >>.

 

UV-SKYDDA HÅRET

När håret utsätts för sol och värme så öppnas håretrået upp och blir mer motagligt för yttre negativ påverkan, och blir frissigt och svårt att hantera. Du skall UV-skydda håret innan det utsätts för solen, och det gäller inte bara när man ligger på stranden! Men du måste även fylla på med UV-skydd under dagen, och då finns det några olika typer av UV-skydd i sprayflaska som är lätt att ha med sig i väskan och enkel att applicera.

 

Några förslg på sådana UV-skydd är SYSTEM Professional Solar Helio Spray >>, Davines SU/ Hair Milk >> och Kérastase Soleil Huile Siréne Oil Mist >>.

 

Vill du tillföra extra UV-skydd så använder du någon typ av solhatt, keps eller annan typ av huvudbonad som täcker ditt hår.

 

BLONDA HÅR KRÄVER EXTRA KÄRLEK

Är håret blont så är det än mer utsatt för den tuffa påverkan från solens strålar samt bad i hav eller pool.

 

Inte minst under sommaren är blont hår en klassiker som aldrig blir omodern. Samtidigt kräver alltså blont hår extra mycket vård. Det beror på att blonda hårstrån ofta är tunnare, och att färgning och annan yttre påverkan kan göra att håret blir platt och får gulaktiga nyanser. Yttre påverkan som sol, saltvatten och klorerade pooler kan göra att det uppstår gulaktiga eller orangea toner i håret. Och det är väl en av blondinernas allra värsta mardröm?

 

Klorvatten kan göra ditt hår torrt och i värsta fall kan det missfärga håret och ge det en grön nyans. Är du väldigt petig med ditt hår så undviker du att doppa håret över huvud taget eller så använder du en badmössa. Men alla blondiner bör applicera ett balsam i håret innan ni hoppar i poolen, för extra skydd.

 

Att bada i saltvatten kan också göra håret torrt, precis som det kan ge oss torr hud. Applicera därför en fuktgivande kräm eller olja i håret före badet. Och även här skall du undvika att doppa huvudet och håret om du kan.

 

Använd hårvårdsprodukter med UV-skydd som hindrar ditt hår från att blekas av solen. Kanske kan du också bära en fin solhatt? Och tänk på att solen påverkar håret negativt, inte bara på stranden, utan hela tiden du befinner dig utomhus i solsken.

 

SOLPRODUKTERNA FINNS AV EN ANLEDNING! 

Vi älskar sommaren. Vi älskar sol och bad. Och vi älskar även vårt hår, så glöm inte bort att vara snällt mot det i sommar! Som sagt, produkterna finns av en anledning, och det är att skydda ditt kära hår mot en alltmer påfrestande sol.

 

 

MER SOMMAR & SOL PRODUKTER >>

 

Visar 0 produkter