Om Hår

 

HAIR WE ARE!

Hairsales core business är hårvård! Vi älskar verkligen hår och allt vad man kan göra med det. Och vi vet också hur viktigt det är med rätt hårvård, och vilken effekt rätt hårvårdsprodukter kan ha för att du skall få ditt drömhår. Man kan tycka att det finns väldigt många typer av hår - rakt eller lockigt, kort eller långt, torrt eller fett - men med rätt hårvård så kan nästan alla uppnå det perfekta håret.

 

FRISÖREN ÄR DIN VÄN

Att man skall besöka en frisör med jämna mellanrum tror jag att vi kan vara överens om. Det är verkligen grunden för att få ett snyggt och lättskött hår. Vid ditt salongsbesök så kan du förutom att få en snygg frisyr och en läcker hårfärg, även få olika typer av boostbehandlingar för att vårda ditt hår och hårbotten. Behandlingar som sedan skall underhållas med professionella hårvårdsprodukter utifrån ditt hårs behov.

 

HÅRVÅRDS RUTINER I HEMMET

Om man vill uppnå, och bibehålla, det där perfekta håret så bör man lägga ner lite kärlek och omtanke på det mellan frisörbesöken. Att slarva med valet av hårvårdsprodukter kan snabbt förstöra allt det jobb som frisören lagt ner på ditt hår. Har du t.ex. lagt ner pengar på att färga ditt hår, så bör du också använda färgbevarande produkter för att förlänga hållbarheten maximalt.

 

1-2-3

En Hårvårdsrutin omfattar åtminstone 3 produkter - Schampo, Inpackning och Balsam. Det finns egentligen inget hår som inte behöver balsam. Om man inte tycker att håret känns bra efter en komplett hårvårdsrutin, då har man helt enkelt fel typ av produkter.

 

Visar 0 produkter

Blont eller Grått hår

 
Visar 0 produkter

Torrt och Frissigt hår

 

TORRT OCH FRISSIGT HÅR?

Tycker du att ditt hår är torrt och frissigt? Du är inte ensam. Och det kan bero på lite olika saker. Du har kanske ett tunt, fint och torrt hår i grunden, eller du arbetar kanske i en torr miljö som gör håret torrt och elektriskt. Höst, vind, kyla och regn har alla en stor sak gemensamt - de förvandlar vårt hår till en torr, frissig kalufs. Och det är ju något som vi gärna slipper, och med rätt hårvård så kan vi råda bot på det.

 

HÅRVÅRDSRUTIN

När håret känns sådär torrt, frissigt och svårhanterligt så behöver det kärlek. Vilket betyder en daglig hårvårdsrutin. Och återfuktning. Fukt, fukt, fukt. Välj ut skonsamma produkter som inte sliter på håret i onödan. Gärna ekosmarta produkter med naturliga ingredienser som oftast är snällare både mot håret, mot oss, och mot vår miljö.

 

TOPPA HÅRET REGELBUNDET

För det första så ska man gå till sin frisör med jämna mellanrum. Om inte annat så bör man toppa håret regelbundet då torrt hår är skört, du får lättare kluvna hårtoppar vilket gör håret mer frissigt och svårhanterligt.

 

SCHAMPO

All hårvård börjar med hårbotten. Den måste skötas och må bra för att håret skall trivas och växa. Du skall, som redan nämnt, välja produkter som är milda och snälla mot hårbotten.

 

Välj ett schampo utefter vad din hårbotten behöver. Är den irriterad, torr eller kanske fet? Schamponera håret noggrant och massera hårbotten med dina fingertoppar. Skölj ur schampot och upprepa proceduren. Nu är hårbotten ren, hårstrået likaså och fjällskiktet är öppet för att ta emot nästa behandling i din hårvårdsrutin.

 

DETOX

I din dagliga hårvårdsrutin så bör du med jämna mellanrum lägga in en Detoxbehandling med ett Detoxschampo. Det tar bort all beläggning från hårbotten som bl a kan uppstå från olika stylingprodukter, torrschampo osv.

 

INPACKNING

Efter schamponeringen så gör en återfuktande inpackning gott för dina torra hårlängder. Inpackningen skall generellt inte ner i hårbotten, utan skall läggas jämnt över dina hårlängder, och sedan få sitta i håret en stund för att kunna tränga djupt in i hårstrået och få utföra sina under innan du sköljer ur den.

 

BALSAM

Nu är håret rent, återfuktat, välmående – men öppet. Och det är med hjälp av ett Balsam som hårstrået sluts igen så att det är skyddat mot alla yttre påfrestningar. Även balsamet skall vara återfuktande, som ser till att fjällskiktet håller sig slutet längre, och att ytan på håret förblir mjukt och följsamt.

 

HÅROLJA

Håroljor gör alltid gott i ett torrt och frissigt hår. Det finns många olika typer av Håroljor och dom används på olika sätt.

Man kan använda Hårolja som en kur, och då före schamponeringen, eller så sätter man i det i handdukstorkat hår före föningen, för att få ett värmeskydd (kolla att din olja har det) och en skönt utredande effekt.

Eller så sätter man i det i ett torrt hår för att göra det mjukt, följsamt och få bort ovälkommen frissighet. Håroljor har också en glansgivande effekt, så den kan med fördel även användas som en sista finish-produkt för att få frisyren att verkligen glänsa.

 

 

VERKTYG

Det borde vara en självklarhet, men det är det inte alltid. Men att man alltid använder verktyg av bästa kvalitet, som är hela och rena, är A och O.

 

En rundborste som inte glider lätt genom håret, med borst av dålig kvalitet, gör mer skada än nytta. En plattång med stylingplattor av lägre kvalitet, eller med en osäker och ojämn värmetillförsel, likaså.

 

VÄRMESKYDD

 

Och på tal om elektriska stylingverktyg, så kom ihåg att alltid, alltid vara säker på att du har ett värmeskydd i håret innan du börjar använda dom på ditt hår. Annars kommer du snabbt att bryta ner allt det som du hittills byggt upp.

 

 

TÅLAMOD OCH KÄRLEK

Som du nu förstår så finns det hjälp att få om man upplever att man har ett torrt, risigt och frissigt hår som är svårt att hantera. Men det gäller också att man har orken och tålamodet att utföra sin Hårvårdsrutin, och därmed ge kärlek till något som är bland det käraste vi har – vårt hår.

 

HJÄLP MOT TORRT OCH FRISSIGT HÅR >>

 

Visar 0 produkter

Tunt och Fint hår


TUNT OCH FINT HÅR?

Ett av de hårrelaterade problem som våra frisörer möter allra oftast, är att kunden upplever att hon har ett tunt och fint hår, och man vill få en känsla av att ha mer hår, och mer volym.

 

Det traditionella skandinaviska håret är ofta tunt och fint, och det ser kanske lite platt och håglöst ut, och blir ganska lätt frissigt. Men att många fler upplever samma problem som du är kanske inte till någon tröst. Det finns idag många olika typer av produkter och tekniker som tillför volym, på många olika sätt, men det viktiga är att produkterna som du använder inte tynger eller ger en fet känsla i håret.

 

 

FEL PRODUKTER GER OÖNSKAT RESULTAT

Precis som med all hårvård så är det viktigt att man är medveten om vad man har för typ av hår och hårbotten när man gör sitt val av hårvårdsprodukter. Om man känner att man har ett tunt och fint hår och köper hem ett antal volymgivande produkter, men ändå inte får det resultat som man är ute efter, så beror det ofta på att man applicerar produkterna på fel sätt. För mycket produkt är sällan bra, och fel produkt på fel ställe motverkar istället volymen som du är ute efter.

 

 

SCHAMPO & BALSAM MED PROTEIN / KERATIN

Hårvård är alltid en hel hårvårdsritual, och man måste alltid börja från början. Det är bra att bygga upp håret inifrån, och schampo & balsam som tillför proteinet keratin hjälper till att återuppbygga håret, stärka upp det och ge stadga. Keratinet motverkar att håret blir skört och motverkar kluvna hårtoppar, och förebygger på så sätt frissighet.

 

 

SCHAMPO & BALSAM MED NATURLIGA VOLYMGIVARE

Det finns idag även en stor mängd mer ekosmarta varumärken med naturliga volymgivande ingredienser som tränger in i hårstrået och ger en effekt av ett fylligare hår. Dessa produkter är också oftast mildare och snällare mot din hårbotten, vilket i grunden är det viktigaste för att ditt hår skall må bra.

 

 

VOLYMGIVANDE STYLINGPRODUKTER

Nära hårbotten kan du försiktigt arbeta in t.ex. en Rootlifter, Volympuder eller ett Torrschampo. Och i längderna masserar du försiktigt in produkten från topparna och uppåt. Topparna tål, och behöver oftast mer produkt för att laga eventuella kluvna toppar och motverka ytterligare påfrestning.

Volymgivande sprayer och mousser fönar du försiktigt in i håret, och dessa har ofta en effekt som gör håret antistatiskt, och därmed minskar flygigheten och frissigheten som annars ofta uppstår i tunna och fina hår.

 

 

STYLING SLITER HÅRT SÅ VAR FÖRSIKTIG

Stylingen är det som kan tillföra mycket volym till frisyren, men är samtidigt det som sliter mest på ditt hår. Det finns många effektiva volymgivande elektriska verktyg, men du skall vara noga med att välja verktyg med bra kvalitet där du har full kontroll på värmen och där håret glider lätt över plattängernas värmeplattor, och du skall alltid, ALLTID använda någon typ av värmeskydd i håret.

 

När du borstar ditt hår så skall det vara med en hel och ren borste som har borst som glider lätt genom både fuktigt och torrt hår, annars så tunnas håret bara ut. Och använd gärna fingrarna som borste under merparten av tiden när du fönar, och avsluta sedan med en fin rundborste för att boosta volymen i frisyren.

 

HÅRVÅRD FÖR TUNT OCH FINT HÅR >>

 

Visar 0 produkter