Nyheter

NEWS

Visar 0 produkter

Tvålar

VARDAGSLYX

Aldrig någonsin har vi väl tvättat händerna så ofta och så noggrant som vi gör idag. Och det har varit bra på många sätt och vis. Och nu kommer vi att fortsätta med det. Och det gör att valet av våra tvålar blir så mycket viktigare än vi är vana med. För att dom skall vara snälla mot våra händer. För att dom skall dofta gott. För att dom skall vara snälla mot vår miljö. Och sist men inte minst – att dom skall vara vackra där dom ligger eller står.

 

BRETT UTBUD

En fin tvål är väl vad man kan kalla riktig vardagslyx? Vi vill även kunna erbjuda dig tvål på nätet och har ett brett utbud av tvålar, både fasta tvålar och flytande tvålar. Vi försöker att välja ut vackra tvålar av hög kvalitet, gärna ekologiska och handgjorda från producenter med stor kunskap i sitt traditionella hantverk.

 

SAVON DE MARSEILLE

Många av dessa tvålar är så kallade Marseilletvålar – eller Savon de Marseille. Visste du att det var solkungen - Ludvig XIV – som införde de första föreskrifterna för tillverkning av tvål 1688. Han bestämde då att enbart tvål tillverkad av olivolja och i trakten runt Marseilles skulle få bära det prestigefyllda namnet Savon de Marseilles, som rakt översatt betyder Tvål från Marseille.

 

FAST TVÅL

Fast tvål är drygare än en flytande tvål då de fasta tvålarna inte innehåller vatten. För att en fast tvål ska hållas så fräsch som möjligt behöver du en tvålkopp med luft under. Tvålkoppen låter tvålen torka upp emellan användningarna och förhindrar på så sätt bakterietillväxt.

I badrummet kan en fast tvål även vara en vacker inredningsdetalj. Många av våra fasta tvålar har vackra urkarvningar och utsmyckningar.

 

FLYTANDE TVÅL

En flytande tvål är inte lika dryg som en fast tvål, men en flytande tvål med pump är däremot väldigt smidig och lättanvänd. En snygg och lyxig flytande handtvål som dessutom doftar gott när man tvättar sig, blir ett smycke i badrummet eller där du väljer att placera den.

 

 

Visar 0 produkter

K18

K18 LÄKER HÅRET PÅ 4 MINUTER

K18Peptide™ är molekylen och genombrottet hårindustrin väntat på! Kliniskt bevisat att återställa skador på håret på endast fyra minuter.

 

K18Peptide™ återställer hår som har skadats av kemiska behandlingar, värmeverktyg, UV-strålar, hårtvättar till dess ursprungliga & ungdomliga tillstånd! Patenterade K18 är en bestående lösning, detta är den första produkten som använder biomimetik för att återställa keratinkedjorna i håret. K18 skapar mjukt, frissfritt, starkt hår med flexibilitet som känns som nytt.

 

Ju mer skadat håret är, desto bättre blir resultatet. Med K18 kan ni skapa magi.

K18 - För alla hårtyper och för alla generationer!

Pssst! K18 vann ELLE Future of Beauty Winner 2020!

 

Vad är K18?

K18Peptide™ är resultatet av samarbete med hudvårdsforskare och den ledande europeiska bioteknikforskaren professor Artur Cavaco Paulo och hans team. De har kartlagt hela den mänskliga keratin protein kedjan under ett decennium och utformat biomimetisk teknologi som styr hårfibrernas form och beteende och förmågan att faktiskt återställa kemiska skador. (Biomimetik efterliknar förebilder i biologiskt liv i naturen.

 

Kardborreband är ett exempel på en tillämpning som hämtat sin inspiration från växtriket). K18Peptide™ är unikt. Det är en patenterad bioaktiv peptid som kommer att bana väg för nästa generations hårvård.

 

Ingen mer kosmetisk kemi – allt detta är biovetenskap!

 

Visste du detta om hår?

När vi tänker på hår är det enklast att jämföra med många olika stegar som har vridits för att skapa keratinkedjan. Dessa stegar stannar på plats tack vare svavelbindningar. De hålls samman och finns i cortex, medulla och fjällskiktet. När stegarna skadas är det inte bara de enskilda stegpinnarna som går sönder, det är hela stegen inklusive sidostyckena och alla kopplingar mellan flera stegar som hålls samman av elektrostatisk dragningskraft.

 

K18 binder effektivt samman hela stegen, dvs ”stegpinnar och sidostycken”. Resultatet blir bestående och håret blir friskt och 100% läkt. K18 är den första produkten som skapar en bestående bro mellan stegpinnarna (den joniska tvärbindningen mellan de trasiga svavelbindningarna).

 

Så att...

Efter en K18-behandling är håret återställt, men som alltid kommer yttre påverkan så som plattning, föning, blekning, färgning m.m. skada håret på nytt. Detta löser du enkelt med enkelt med en ny K18-behandling.

 

 

K18 FAQ

 

Räknas K18 som ett protein?

Det går bara att uppnå en extrem mängd protein med syntetiska proteiner. De kan överanvändas och skapa avlagringar som ger sprött, svagt hår. K18 är inte en proteinbehandling. K18 består av 13 aminosyror som bildar en peptidkedja som efterliknar naturen. Denna teknik återskapar svavelbindningen i håret.

 

Jag färgar inte håret. Är K18 ändå bra för mitt hår?

Vi rekommenderar det starkt. Vårt hår skadas inte bara av färg utan även av värme, sol, produkter, vatten och miljöfaktorer. K18 återställer hårets hälsa och reparerar skador. Därför kan alla dra nytta av K18.

 

Ersätter K18 ett balsam?

Det primära målet för K18 är att återskapa trasiga bindningar för att återuppbygga och återställa hårets styrka och elasticitet. Eventuella utredande eller vårdande fördelar är en bonus. Så länge du låter Mask verka i 4 minuter kan du också använda ett leave in-balsam om så önskas. De flesta tycker att de får alla vårdande egenskaper de behöver genom att använda K18 Mask utan balsam.

 

Varför hoppar ni över balsam?

K18 är mest effektivt på rent, handdukstorkat hår. Balsam innehåller silikoner och utredande ingredienser som bildar tunga beläggningar på håret och hindrar K18Peptide™ från att nå de trasiga svavelbindningarna i cortex. Du kan vid behov använda balsam när K18 har verkat i 4 minuter, inte tidigare.

 

Varför ska produkten användas på handdukstorkat hår?

K18Peptide™ kan inte skapa korrekta bindningar om det finns för mycket vatten i cortex. Håret måste dock vara något fuktigt för att hjälpa produkten att tränga in i cortex.

 

Kan jag använda stylingprodukter med K18?

Du kan använda stylingprodukter på K18 Mask efter 4 minuters verkningstid.

 

Innehåller K18 UV-skydd?

Nej

 

Skyddar K18 mot värme?

Nej, men den reparerar skador från värmeverktyg.

 

Är K18 ekologiskt?

K18 är inte ekologiskt eftersom enbart naturliga ingredienser kan certifieras som ekologiska. K18 innehåller både naturliga och syntetiska ingredienser eftersom vi prioriterar renhet och säkerhet.

 

Varför är det viktigt att applicera K18 på rent hår?

Vi rekommenderar att du applicerar K18 på rent hår eftersom produkter kan innehålla oljor, silikoner och filmbildande ingredienser som fungerar som en barriär och kan påverka produktens effektivitet. Vid kraftiga produktavlagringar kan det vara nödvändigt att använda ett renande schampo eller ett detoxschampo för bästa resultat så att K18 kan tränga in i cortex.

 

Tvättas K18 ur håret?

Nej, det är kliniskt bevisat att de stärkande och utslätande resultaten hos K18 finns kvar i håret, även efter upprepade schamponeringar.

 

Kan jag använda K18 Mask varje dag?

K18 Mask är en progressiv behandling som är avsedd att användas i 4–6 tvättar i rad. Använd sedan var 3–4 tvätt för ett så friskt hår som möjligt.

 

Appliceras K18 på torrt eller fuktigt hår?

Applicera alltid K18 på handdukstorkat, fuktigt hår.

 

Kan jag använda K18 varje dag?

K18 har utvecklats för att användas i 6 tvättar i följd och sedan var 3-4:e tvätt för ett så friskt hår som möjligt.

 

Tynger K18 ned mitt hår?

Nej, formeln är lätt och verkar på hårets insida så att håret blir rent och lätt.

 

Vad händer om jag applicerar stylingprodukter innan 4 minuter har gått efter applicering av K18?

Om du applicerar stylingprodukter innan de 4 minuternas verkningstid har gått minskar effekten av K18.

 

Varför används K18 Mask på handdukstorkat hår?

K18Peptide™ kan inte återskapa bindningar om det finns för mycket vatten i cortex. Håret måste dock vara något fuktigt för att hjälpa produkten att tränga in i håret.

 

Varför ska K18 Mask inte sköljas ur?

K18 är effektivare när den lämnas i håret. Formeln är lätt och verkar på hårets insida, så att håret känns rent och lätt, även utan att den sköljs ur.

 

Jag såg att den innehåller alkohol. Är inte det dåligt för håret?

I kemi används termen ”alkohol” för att beskriva ett brett spektrum av organiska föreningar. Även om ingredienserna har ”alkohol” i namnet, beter de sig olika och har olika funktioner i en formel. Många av dem skiljer sig starkt i utseende och funktion från denaturerad alkohol eller isopropylalkohol.

 

Denaturerad alkohol används i K18-formler eftersom den öppnar keratinets porösa struktur och bidrar till att leverera peptiden till skadade delar av håret.

 

Isopropylalkohol förekommer i mycket låg halt (cirka 0,5 %) i K18 Mask. Den ingår i en ingrediensblandning, men tillsätts inte direkt i formlerna. Den verkar som ett lösningsmedel som får de utredande ingredienserna att blandas in i formlerna.

 

Cetearylalkohol är en fettalkohol med vaxliknande konsistens. Den används ofta i hårvårdsprodukter tack vare dess utslätande och mjukgörande egenskaper. Den innehåller inte etanol och används därför i produkter som marknadsförs som alkoholfria.

 

Bensylalkohol är en aromatisk alkohol som används i halten 0,5 % i formlerna och fungerar som konserveringsmedel. Den innehåller inte etanol och används därför i produkter som marknadsförs som alkoholfria.

 

Jag ser att vete finns med på ingredienslistan. Kan jag använda produkten om jag har veteallergi?

Kontakta läkare innan du använder K18 om du har veteallergi.

 

Kan K18 användas under graviditet?

Trots att K18Hair är fritt från sulfater, parabener, ftalater, silikoner, konstgjorda färgämnen, natriumklorid, formaldehyder, är veganskt och cruelty-free, rekommenderar vi att kunden alltid kontaktar läkare eftersom de kommer att ha individuella vårdplaner. Vi tillhandahåller gärna ett säkerhetsdatablad.

 

Vad gäller för allergier?

K18Hair är fritt från sulfater, parabener, ftalater, silikoner, konstgjorda färgämnen, natriumklorid, formaldehyder, är veganskt och cruelty-free. Med detta sagt kan vem som helst vara allergisk mot vad som helst

 

Visar 0 produkter

Color Fresh Mask

OKTOBER 2020

COLOR FRESH MASK

 

Vårdande färginpackningar som fräschar upp eller förvandlar hårfärgen utan att skada håret. 

 

Fördelar & Egenskaper

♥ Sammansättning som inte skadar håret

♥ Återuppliva eller förvandla din salongsfärg

♥ Synbar färg som vackert tonas bort med tiden

♥ Vårdande sammansättning som får håret att kännas mjukt och återfuktat

♥ Inga ingredienser av animaliskt ursprung

♥ Utan silikoner

♥ Med avokadoolja

♥ Resultatet syns på 10 minuter

♥ Enkel applicering

 

 

ÅTERUPPLIVA ELLER FÖRVANDLA

Ge ditt hår en mjuk och frisk känsla. Skadar inte håret, och med en true to tone fading

 

 

ÅTERUPPLIVA & FÖRBÄTTRA

Med naturligt resultat och en trevlig doft.

Med Avocadoolja & Aprikoskärnolja

 

 

Visar 0 produkter

No Frizz Vanishing Oil

OKTOBER 2020

Living Proof No Frizz Vanishing Oil 50ml

 

En viktlös silikonfri olja som absorberas snabbt i håret, motverkar frissighet, återfuktar och ger dig ett friskt hår med glans.

 

Egenskaper & Fördelar

 

♥ Snabbabsorberande

♥ Återfuktar håret och slätar ut fjällskiktet

♥ Förstärker glansen

♥ Skyddar mot friss

♥ Efterliknar oljor i naturligt friskt hår

 

VETENSKAPEN

Oljan innehåller kraftfulla ingredienser såsom vårt patenterade Healthy Hair Molecule och en lätt blandning av fem oljor som efterliknar oljorna som finns i naturligt friskt hår. Tillsammans blockerar de fuktighet och återfuktar och slätar ut torrt hår utan att tynga ned.

 

RESULTAT

Ett slätt, blankt hår som är fritt från frissighet och lättare att hantera utan den feta känsla du kan få från andra oljor eller hårvårdsprodukter som innehåller silikoner.

 

FRI FRÅN

♥ Silikoner

♥ Parabener

♥ Ftalater

 

 

Visar 0 produkter

Evo Fabuloso Platinum Blonde DUO BOX

OKTOBER 2020

 

En Box med ett produktkit som varmt rekommenderas till blonderat eller slingat hår där man önskar dämpa gula skiftningar. Används någon gång i veckan.

 

Evo Fabuloso Platinum Blonde - TONING SHAMPOO - 250 ml

Ett pigmentschampo som tvättar rent samtidigt som det neutraliserar de oönskade gula tonerna i blonderat eller ljusfärgat hår och ger en jämn och återuppväckt blond ton i hela håret.

 

 

Evo Fabuloso Platinum Blonde  - COLOUR BOOSTING TREATMENT, 220 ml


Ett konditionerande färgtreatment med hög koncentration av pigment. Den dämpar friss, ger fukt och glans.

 

 

Fördelar & Egenskaper

 

♥ Ljusar upp blonda och lusfärgade hår, tar bort de gula skiftningarna och förlänger hållbarheten på den färgton som du söker.

♥ Milda produkter som motverkar att din färgton mattas av

♥ Tillför näring som både mjukar upp och tillför styrka vilket ger dig ett hår som är lätt att hantera.

 

♥ Sulfatfritt

♥ Parabenfritt

♥ Glutenfritt

♥ Vegan

♥ Cruelty Free

 

 

Pasta & LOVE

 NOVEMBER 2020

Pasta & Love - the bonvivant way

Davines har skapat en serie produkter för män - Pre-shaving Oil, Shaving Gel och Aftershave cream - produkter som tar väl hand om både hud, hår och skägg, före och efter rakningen. Namnet Pasta & Love flirtar med det som vi mest förknippar med Italien - nämligen god mat och kärlek. Produkter som älskas lika mycket av omgivningen som användaren.

 

Karaktäristisk doft

Produkterna har en karaktäristisk doft från citrus. Toppnoter från citron, bergamot och apelsinblommor ger en sådär oemotståndlig doft. Inslag av dofter från iris och patchouli gör doften lite mjukare och lättare att möta.

 

 

Pre-Shaving & Beard Oil

Ger extra skydd till känslig hud innan rakning. 

 

Shaving Gel

Från Gel till Skum - gör att rakbladet lätt glider över huden och på så sätt ger ett snabbt men skonsamt resultat. Ger en mjuk hud och härlig doft.

 

After Shave & Moisturizing Cream

En produkt som både lugnar huden direkt efter rakning, och som fungerar som en fuktgivande dagkräm för att bibehålla balansen och fukten i huden.

 

 

 

Visar 0 produkter

Pür Cosmetics Matte Mist

OKTOBER 2020

PÜR COSMETICS MATTE MIST

 

Vår hud utsätts för mycket yttre påverkan under dagen som smuts, smog och föroreningar som kan skada huden. Det är anledningen till Anti-Pollution Mattifying Setting Spray! Dessutom löser den bekymret med att huden blir fet och glansig under dagen.

 

Matte Mist är ett setting-spray med direkt matt effekt. Den gör också att makeupen håller bättre under hela dagen. Produkten är hudvårdande med flera ingredienser som skyddar din hud och gör den mer motståndskraftig.

 

♥ Glutenfri

♥ Veganvänlig

♥ Anti-pollution!

 


NYCKELINGREDIENSER

 

♥ Energy Complex: Kombination av ginseng, grönt te och vitamin B som boostar hudens naturliga metabolism för klarare mer hälsosam hud.​

 

♥ Extrakt från vindruvsblad: Hjälper huden att skydda sig mot miljörelaterad stress som blått ljus.

 

♥ Kol: Absorberar överflödig olja/hjälper mot fet hud.

 

 

Visar 0 produkter