Hur du använder Hårolja

Vi vaknar alla upp till en bad hair day då och då. Håret är frissigt, torrt, statiskt och är allmänt trassligt och svårt att hantera. Då är oftast den bästa medicinen en fin Hårolja!

 

Det finns flera olika typer av hårolja, och det finns också flera olika användningsområden. Men man kan i alla fall sammanfatta det med att en Hårolja gör gott för vårt hår. Men det gäller att välja rätt olja och att använda den på rätt sätt. Annars kan den istället ta över och göra håret fett och flottigt. Och hur Hårolja fungerar på ditt hår lär du dig ganska snabbt. Prova dig fram.

 

OLIKA TYPER AV HÅROLJA

Vissa Håroljor är verkligen ren olja, av t ex växtoljor såsom arganolja, avokadoolja eller sheaolja. Om du väljer att använda den typen av hårolja så är det viktigt att du bara tar små mängder. Och man har den främst som en kur eller i en inpackning före schamponeringen.

 

De naturliga håroljorna skyddar håret och tillför näring så att håret blir friskare och mer följsamt.

 

Andra håroljor har även andra ingredienser i sig, såsom silikoner, och då har produkterna ofta namn som refererar till hårolja och ger känslan av att det är det - såsom elixir, oil reflections etc.

 

Hårolja med silikoner har också en skyddande effekt, och gör ytan extremt slät och fin, men tillför inte näring på djupet. Det kan också vara så att dom absorberas bättre och ytan riskerar inte att bli fet eller kladdig.

 

HUR ANVÄNDER MAN HÅROLJA? 

Ja, man kan alltså använda Hårolja som en kur, och då före schamponeringen.

 

Eller så sätter man i det i handdukstorkat hår före föningen, för att få ett värmeskydd (kolla att din olja har det) och en skönt utredande effekt.

 

Eller så sätter man i det i ett torrt hår för att göra det mjukt, följsamt och få bort ovälkommen frissighet.

 

Håroljor har också en glansgivande effekt, så den kan med fördel även användas som en sista finish-produkt för att få frisyren att verkligen glänsa.

 

HUR APPLICERAR MAN HÅROLJA?

 

Less is more! Det är vanligt att man överdoserar. Några enstaka droppar räcker normalt. Har du ett väldigt tjockt och grovt hår kan du ta någon droppe till.

 

Hårolja skall normalt inte masseras ner i hårbotten (om det inte anges annat) utan fördelas ut jämnt i längderna. Värm upp håroljan genom att massera den mellan handflatorna en stund, innan du mjukt och följsamt fördelar ut den i håret. Du får absolut inte gnugga in håroljan!

 

HUR VÄLJER MAN RÄTT HÅROLJA?

 

Det beror ju på. Vill du ha rent naturliga och ekosmarta produkter så får du utgå från det. Och du får fundera på vad som är ditt huvudsakliga syfte. Vilket problem vill du lösa i första hand? Är det vård på djupet eller en kosmetiskt effekt du är uter efter? Eller en kombo?

Läs på vad produkterna erbjuder, vilka hårtyper dom vänder sig till, och sedan är det bara att prova. Du kommer förmodligen inte bli besviken!

 

ENJOY!

Visar 8 produkter