Hur du väljer Shampoo

Här hittar du ett stort urval av shampoo på nätet från både de stora välkända varumärkena, men också från nya, spännande varumärken. När vi tar in nya produkter i sortimentet så försöker vi välja varumärken som bryr sig om miljön, både när det gäller produktionen, de färdiga produkterna och hur dom sedan påverkar oss och vår miljö. Eko-smarta produkter helt enkelt.

 

NOGA UTVALDA

Med hjälp av våra frisörer så har vi lagt ner mycket tid och engagemang på att kunna presentera detta urval av produkter. Det kan vara allt från specialschampo som silverschampo för alla blondiner, mjällschampo eller schampo för fett hår, schampo för torr hårbotten till schampo för färgat hår eller kanske ett helt normalt hår, till ett praktiskt torrschampo.

Nu är det upp till dig att välja produkter som passar just dig och ditt älskade hår.

 

VARFÖR ÄR VALET AV DITT SCHAMPO SÅ VIKTIGT?

De professionella hårvårdsprodukterna är dels framtagna för att passa vissa typer av hår i vissa typer av situationer, och är även oftast framtagna med en tanke att dom skall användas tillsammans med andra produkter i en hårvårdsritual.

Att man tycker att ett visst varumärke, eller en viss produkt inte lever upp till förväntningarna, kan ofta bero på att man har valt fel typ av produkter, och kanske inte använt dom på ett sätt som anges.

 

Så det är viktigt att du först är medveten om vilken typ av hår och hårbotten som du har, och vilket upplevt problem eller behov som skall prioriteras vid ditt val av produkter.

 

VARFÖR SKILJER SIG PRISET PÅ OLIKA SCHAMPON?

Då det finns ett stort utbud av hårschampo på marknaden, med varierande kvalité, skall vi försöka förklara varför prisskillnaden är så stor.

De stora beståndsdelarna i schampo är vatten, löddringsmedel, färgämnen, parfymer och tensider. Det är tensiderna som gör att håret blir rent. Tensiderna kapslar in "smutsen" på hårstrået, håller det svävande utanför strået tills vi sköljer bort schampot med vatten.

 

Det finns dock tensider som sliter och förstör håret - och det finns bra tensider.

 

Mindre bra tensider

De mindre bra tensiderna som kommer från mineralolja har en mycket effektiv rengöringsförmåga, men nackdelen är att många håret inte klarar av att komma i kontakt med dessa, därför att de är så starka och frätande, även i utspädd form. Det är framförallt hår som har permanentats, blonderats, slingats eller färgats som inte tål så starkt schampo. Tensiderna från mineralolja är billiga att tillverka. (ca 50kr/kg) Samma tensider ingår i diskmedel och grovrengöringsmedel

 

Bra tensider

Sen finns det bra tensider som kommer från animaliska fett och vegetabiliskt fett (djur- och växtriket). Dessa tensider är betydligt mildare och inte frätande. De har lika bra tvättförmåga och passar håret och huden bättre, men de är betydligt dyrare i inköp (ca 5000kr - 10000kr/kg). Det är dessa tensider som ingår i de som man betecknar som de professionella schampona.

 

BILLIGT SHAMPOO

Hårprodukter som du oftast hittar i livsmedelsaffären och lågprisvaruhus är alltså billigare att framställa och därmed billigare att sälja. Dessvärre har just dessa produkter ofta starka och frätande tensider som kan skada kemiskt behandlat hår.

 

Professionella hårprodukter kostar lite mer att framställa och är därför en lite högre prislapp. Men, du kan alltid lita på att produkten är anpassat till hår och hud och har alltid hög kvalité på sina råvaror. Du är då garanterad en produkt som tar hand och hjälper ditt hår, snarare än sliter och förstör håret.

 

Ingredienserna i professionella hårvårdsprodukter är mer koncentrerade, medan det billigare schampot redan är utspätt med vatten. Och att transportera runt vatten i onödan är inget bra miljöval. Och ett utspätt schampo gör att du får använda en större mängd vid schamponeringen. Att köpa billigt blir i de allra flesta fallen dyrt.

 

Men som alltid, så är valet ditt. Vi vill bara informera dig om vår syn på hur man bör tänka.

Visar 0 produkter