Cruelty Free

 

CRUELTY FREE

Cruelty free betyder att märket inte bidrar till djurtester i något led, varken på ingredienserna eller på färdig produkt. Som med allt annat så finns det alltid undantag i regeln, men generellt så stämmer den regeln. Cruelty Free betyder att producenten tycker om djur, och utför inga tester på dom.

 

Produkter från märket kan fortfarande innehålla ingredienser av animaliskt ursprung, såsom t.ex. biwax, keratin, gelatin och lanolin. 

 

Till exempel bidrar hållbart producerat bivax och honung till våra livsviktiga bins överlevnad, så för en Cruelty Free Fan är det helt OK, men för en Vegan är det däremot No No.

 

FLERA ORGANISATIONER

Som i allt annat så finns det en mängd olika organisationer även inom Cruelty Free världen, alla med sina egna symboler. Men alla har dock samma fokus - rädda djuren mot tester.

 

PETA

Världens största djurrättsorganisation ger certifiering till produkter som kan säkerställa att innehållet är veganskt och att de inte är testade på djur. Symbolen heter The beauty bunny. Företag får endast använda symbolen om de blivit godkända av Peta. 

 

LEAPING BUNNY

Leaping Bunny är framtagen gemensamt av djurskydds- och djurrättsorganisationer i Europa och Nordamerika. Dessa varumärken har inte testat sin kosmetika, hygien- eller rengöringsprodukter på djur.