Håravfall

MÅNGA ORSAKER TILL HÅRAVFALL

Det finns väldigt många orsaker till håravfall och tillfälligt håravfall. Och det är faktiskt så många som upp emot 50% av alla kvinnor och män som någon gång sägs lida av det.

 

Det kan vara genetiskt och ärftligt. Det kan också bero på hormonsvängningar i samband med graviditet, eller av någon typ av medicinering.

 

Men oftast orsakas det av saker som vi på sätt och vis kan vara med och påverka – bl.a. för mycket stress, för dålig kosthållning, för mycket alkohol, för lite träning, och – dåliga hårvårdsrutiner. Om du använder hårvårdsprodukter av dålig kvalitet, på fel typ av hår och på fel sätt så sliter du hårt på håret. Om du dessutom använder dig av daglig värmestyling och ofta färgar eller bleker håret hemma, så kan man förstå hur hårt det kan slita på ett hår som kanske redan var svagt från början. Tänk om. Tänk rätt.

 

 

TVÅ HUVUDORSAKER

 

Det är alltså i huvudsak 2 saker som håravfallet beror på, och som man faktiskt själv kan behandla. Dels genom en förändrad livsstil, men också med en daglig hårvårdsrutin.

 

 

1 - FÖRSVAGAD HÅRROT

Det påverkas av BIOLOGISKA faktorer som STRESS, HORMONER och KOST


2 - FÖRSVAGAD HÅRFIBER

Det påverkas av stress från MEKANISKA & EXTERNA faktorer, som HÅRBORSTNING, VÄRMEVERKTYG och FÖRORENINGAR

 

 

 

SKÖT DET SOM EN BLOMMA

 

Vi jämför ofta hårets skötsel med en blommas. Den måste växa i en välmående och välskött jord, som skall vattnas, underhållas och helst få någon typ av jordförbättring. Precis samma sak är det med ditt hår. För att det skall växa och må bra så måste man börja från roten. Om den mår bra så mår håret bra.

 

Att hårbotten sköts är därför A och O. Om så inte är fallet så är det stor risk att hårstrået släpper taget och faller av.

 

KOSTTILLSKOTT

Det finns en mängd olika kosttillskott som är bra både för hår och naglar, och de skall bl a innehålla specifika vitaminer såsom zink, biotin, järn, vitamin A, C, E och B. Vid studier så har det visat sig att på 87% av testpersonerna så minskades håravfallet, och på 70% så förbättrades hårets kvalitet.

  

DETOX

Olika typer av stylingprodukter kan sätta sig i hårbotten och förhindra att hårbotten kan andas. Och ju sämre kvalitet på stylingprodukterna, ju större är risken. Främst är det ingrediensen Petrolatum som man skall akta sig lite för, och den är de flesta billigare waxerna uppbyggda på idag. Vänd på burken och läs INCI-listan. Oftast står då Petrolatum först.

 

För att råda bot på detta så bör man göra en Detox-behandling med jämna mellanrum. Detox Shampot är peelande och djuprengörande och tar bort oönskade produktrester och kemikalier från hår och hårbotten.

 

 

HÅRVÅRDSRUTINER

Det är som med allt annat här i livet - vill vi få till en förändring så måste vi göra något åt det. Att sköta om sitt hår och hårbotten på rätt sätt, innebär att man också måste ta sig tid att göra det på rätt sätt. Att orka vara konsekvent och följa de olika instruktionerna man får utifrån vad grundproblemet är, och vilken typ av lösning man väljer.

Det sköna är ju ändå att nästan allt går. Om man bara vill. Och orkar.

 

 

1-2-3 

1 - Produkt som mjukar upp kollagenet i hårbotten så att hårets rot får en skön omgivning att gro i.

2 - Produkt som bygger upp hårstråets keratin på djupet och tillför bl.a. antioxidanter för att göra håret starkt och motståndskraftigt.

3 - Produkt som sluter håret och effektivt skyddar det mot all yttre påfrestning.

 

 

 

NÅGRA PROBLEMLÖSARE

 

 

NIOXIN

 

Det finns många olika, mer eller mindre effektiva, lösningar på marknaden som man kan använda för att försöka att kamouflera tunnhårigheten.

Men NIOXIN tänker på ett helt annat sätt. Man har istället inspirerats över hur vi vårdar vår hud. Man har lyckats att skapa unika och individuella teknologier som hjälper till att ge dig ett tjockare och tätare hår, med ett bättre självförtroende som bonus.

 

Genom att man har identifierat de 3 stora bovarna till problemet - Derma, Density och Diameter - så har man alltså lyckats att skapa ett helt System med produkter som gör att alla kan få en effektiv behandling utifrån just dina förutsättningar.

  

 

 

KÉRASTASE GENESIS

 

Produkter som motverkar håravfall i försvagat hår som lätt drabbas av håravfall på grund av brutna hårstrån. Stärker hårfibern och gör hårytan försiktigt klarare för att minska risken för håravfall på grund av brutna hårstrån.

  

Formulan är berikad med en kombination av edelweiss-celler och ingefärsrot och stärker hårstrået för att göra det mer motståndskraftigt så att risken för håravfall på grund av brutna hårstrån minskar. Håret förbereds inför behandling och har fått näring och blivit starkare med en fylligare look.

 

 

 

REVLON EKSPERIENCE

 

Håravfall och tunt hår drabbar både män och kvinnor och kan uppkomma vid olika skeden i livet.

EKSperience Anti Hair Loss är serien som stärker ditt hår och ger skydd mot håravfall tack vare sina noga utvalda aktiva ingredienser.

 

EKSPERIENCE har valt att skapa produkter med aktiva ingredienser från naturen, vilka oftast är mycket mildare och snällare både mot håret, dig som användare och vår natur. Att dom är milda mot ditt hår är speciellt avgörande när du har ett problem med håravfall att bekämpa. Alla produkterna har dessutom blivit dermatologiskt testade. Top notch.

 

 

NATURLIGA INGREDIENSER

 

Några exempel på dessa naturliga ingredienser är - Rödalg som gör håret elastiskt och starkt, Humle-extrakt som motverkar och reducerar håravfall. Rosmarinextrakt som neutraliserar fria radikaler och förankrar hårstrået och Blågrön microalg som är detoxande och rengörande med höga halter kalcium och protei

 


KLINISKT TESTADE

 

♥ Signifikant ökad fyllighet efter endast två månader

♥ 41,2% minskat håravfall vid hårtvätt 

♥ 90% av användarna upplever doften som angenäm