Tunt och Fint hår


TUNT OCH FINT HÅR?

Ett av de hårrelaterade problem som våra frisörer möter allra oftast, är att kunden upplever att hon har ett tunt och fint hår, och man vill få en känsla av att ha mer hår, och mer volym.

 

Det traditionella skandinaviska håret är ofta tunt och fint, och det ser kanske lite platt och håglöst ut, och blir ganska lätt frissigt. Men att många fler upplever samma problem som du är kanske inte till någon tröst. Det finns idag många olika typer av produkter och tekniker som tillför volym, på många olika sätt, men det viktiga är att produkterna som du använder inte tynger eller ger en fet känsla i håret.

 

 

FEL PRODUKTER GER OÖNSKAT RESULTAT

Precis som med all hårvård så är det viktigt att man är medveten om vad man har för typ av hår och hårbotten när man gör sitt val av hårvårdsprodukter. Om man känner att man har ett tunt och fint hår och köper hem ett antal volymgivande produkter, men ändå inte får det resultat som man är ute efter, så beror det ofta på att man applicerar produkterna på fel sätt. För mycket produkt är sällan bra, och fel produkt på fel ställe motverkar istället volymen som du är ute efter.

 

 

SCHAMPO & BALSAM MED PROTEIN / KERATIN

Hårvård är alltid en hel hårvårdsritual, och man måste alltid börja från början. Det är bra att bygga upp håret inifrån, och schampo & balsam som tillför proteinet keratin hjälper till att återuppbygga håret, stärka upp det och ge stadga. Keratinet motverkar att håret blir skört och motverkar kluvna hårtoppar, och förebygger på så sätt frissighet.

 

 

SCHAMPO & BALSAM MED NATURLIGA VOLYMGIVARE

Det finns idag även en stor mängd mer ekosmarta varumärken med naturliga volymgivande ingredienser som tränger in i hårstrået och ger en effekt av ett fylligare hår. Dessa produkter är också oftast mildare och snällare mot din hårbotten, vilket i grunden är det viktigaste för att ditt hår skall må bra.

 

 

VOLYMGIVANDE STYLINGPRODUKTER

Nära hårbotten kan du försiktigt arbeta in t.ex. en Rootlifter, Volympuder eller ett Torrschampo. Och i längderna masserar du försiktigt in produkten från topparna och uppåt. Topparna tål, och behöver oftast mer produkt för att laga eventuella kluvna toppar och motverka ytterligare påfrestning.

Volymgivande sprayer och mousser fönar du försiktigt in i håret, och dessa har ofta en effekt som gör håret antistatiskt, och därmed minskar flygigheten och frissigheten som annars ofta uppstår i tunna och fina hår.

 

 

STYLING SLITER HÅRT SÅ VAR FÖRSIKTIG

Stylingen är det som kan tillföra mycket volym till frisyren, men är samtidigt det som sliter mest på ditt hår. Det finns många effektiva volymgivande elektriska verktyg, men du skall vara noga med att välja verktyg med bra kvalitet där du har full kontroll på värmen och där håret glider lätt över plattängernas värmeplattor, och du skall alltid, ALLTID använda någon typ av värmeskydd i håret.

 

När du borstar ditt hår så skall det vara med en hel och ren borste som har borst som glider lätt genom både fuktigt och torrt hår, annars så tunnas håret bara ut. Och använd gärna fingrarna som borste under merparten av tiden när du fönar, och avsluta sedan med en fin rundborste för att boosta volymen i frisyren.

 

HÅRVÅRD FÖR TUNT OCH FINT HÅR >>

 

Visar 5 produkter