Torrt och Frissigt hår

 

TORRT OCH FRISSIGT HÅR?

 

 

 

 

t

tttTycker du att ditt hår är torrt och frissigt? Du är inte ensam. Och det kan bero på lite olika saker. Du har kanske ett tunt, fint och torrt hår i grunden, eller du arbetar kanske i en torr miljö som gör håret torrt och elektriskt. Höst, vind, kyla och regn har alla en stor sak gemensamt - de förvandlar vårt hår till en torr, frissig kalufs. Och det är ju något som vi gärna slipper, och med rätt hårvård så kan vi råda bot på det.

 

HÅRVÅRDSRUTIN

När håret känns sådär torrt, frissigt och svårhanterligt så behöver det kärlek. Vilket betyder en daglig hårvårdsrutin. Och återfuktning. Fukt, fukt, fukt. Välj ut skonsamma produkter som inte sliter på håret i onödan. Gärna ekosmarta produkter med naturliga ingredienser som oftast är snällare både mot håret, mot oss, och mot vår miljö.

 

TOPPA HÅRET REGELBUNDET

För det första så ska man gå till sin frisör med jämna mellanrum. Om inte annat så bör man toppa håret regelbundet då torrt hår är skört, du får lättare kluvna hårtoppar vilket gör håret mer frissigt och svårhanterligt.

 

SCHAMPO

All hårvård börjar med hårbotten. Den måste skötas och må bra för att håret skall trivas och växa. Den kan t.ex. vara schampo för torr hårbotten eller schampo för fet hårbotten.

Du skall, som redan nämnt, välja produkter som är milda och snälla mot hårbotten.

 

Välj ett schampo utefter vad din hårbotten behöver. Är den irriterad, torr eller kanske fet? Schamponera håret noggrant och massera hårbotten med dina fingertoppar. Skölj ur schampot och upprepa proceduren. Nu är hårbotten ren, hårstrået likaså och fjällskiktet är öppet för att ta emot nästa behandling i din hårvårdsrutin.

 

DETOX

I din dagliga hårvårdsrutin så bör du med jämna mellanrum lägga in en Detoxbehandling med ett djuprengörande  Detoxschampo. Det tar bort all beläggning från hårbotten som bl a kan uppstå från olika stylingprodukter, torrschampo osv.

 

INPACKNING

Efter schamponeringen så gör en återfuktande inpackning gott för dina torra hårlängder. Inpackningen skall generellt inte ner i hårbotten, utan skall läggas jämnt över dina hårlängder, och sedan få sitta i håret en stund för att kunna tränga djupt in i hårstrået och få utföra sina under innan du sköljer ur den.

 

BALSAM

Nu är håret rent, återfuktat, välmående – men öppet. Och det är med hjälp av ett Balsam som hårstrået sluts igen så att det är skyddat mot alla yttre påfrestningar. Även balsamet skall vara återfuktande, som ser till att fjällskiktet håller sig slutet längre, och att ytan på håret förblir mjukt och följsamt.

 

HÅROLJA

Håroljor gör alltid gott i ett torrt och frissigt hår. Det finns många olika typer av Håroljor och dom används på olika sätt.

Man kan använda Hårolja som en kur, och då före schamponeringen, eller så sätter man i det i handdukstorkat hår före föningen, för att få ett värmeskydd (kolla att din olja har det) och en skönt utredande effekt.

Eller så sätter man i det i ett torrt hår för att göra det mjukt, följsamt och få bort ovälkommen frissighet. Håroljor har också en glansgivande effekt, så den kan med fördel även användas som en sista finish-produkt för att få frisyren att verkligen glänsa.

 

 

VERKTYG

Det borde vara en självklarhet, men det är det inte alltid. Men att man alltid använder verktyg av bästa kvalitet, som är hela och rena, är A och O.

 

En rundborste som inte glider lätt genom håret, med borst av dålig kvalitet, gör mer skada än nytta. En plattång med stylingplattor av lägre kvalitet, eller med en osäker och ojämn värmetillförsel, likaså.

 

VÄRMESKYDD

 

Och på tal om elektriska stylingverktyg, så kom ihåg att alltid, alltid vara säker på att du har ett värmeskydd i håret innan du börjar använda dom på ditt hår. Annars kommer du snabbt att bryta ner allt det som du hittills byggt upp.

 

 

TÅLAMOD OCH KÄRLEK

Som du nu förstår så finns det hjälp att få om man upplever att man har ett torrt, risigt och frissigt hår som är svårt att hantera. Men det gäller också att man har orken och tålamodet att utföra sin Hårvårdsrutin, och därmed ge kärlek till något som är bland det käraste vi har – vårt hår.

 

HJÄLP MOT TORRT OCH FRISSIGT HÅR >>

 

Visar 6 produkter