Sommar & Sol

SKYDDA HÅRET MOT SOMMAR & SOL

De flesta ledande varumärkena har olika typer av speciella Sol & Sommarprodukter för ditt hår, och det är egentligen inte konstigare än att vi använder speciella typer av produkter på vår hud för att skydda den mot solens skadliga UV-strålar, och för att vårda den efter en dag på stranden.

 

Om du vill bibehålla ditt hårs kvalitet under sommaren, så måste du både förbereda håret inför timmarna i solen, underhålla det under tiden, och vårda det efteråt. Även hårets ovärderliga färg - naturlig eller skapad - behöver vård och omsorg för att behålla sin nyans och lyster.

 

Ett välskött hår står bättre emot yttre påfrestningar, så om du vill förhindra ett torrt och frissigt hår i sommar, så skall du börja med att gå till din frisör. Att gå runt med slitna och kluvna toppar är som att be om problem i ditt sommarhår.

 

PEELA DIN HÅRBOTTEN

På samma sätt som en blomma blir vackrare om den växer i en frisk jord, så mår ditt hår så mycket bättre om även din hårbotten är frisk. Idag finns det en hel del nya "Scalp Care" produkter som verkligen peelar och rengör din hårbotten på djupet. Och det är värt mödan, vi lovar!

 

Prova t.ex Kevin Murphy Scalp Spa Scrub >> eller Davines Essential SOLU Sea Salt Scrub Cleanser >>.

 

DETOXA DITT HÅR

Sol, vind, bad i salta hav eller kloret i poolen sliter hårt på ditt hår. Att då och då lägga in en detoxbehandling kan göra underverk. Ett detoxschampo rengör på djupet och får bort alla avlagringar från olika typer av produkter eller yttre påverkan från olika luftföroreningar. Efter din detoxbehandling så kan du lägga en fuktgivande inpackning som då lättare tränger djupt in i det rena hårstrået.

 

Några exempel på Detoxschampo är Kevin Murphy Maxi Wash >> eller Living Proof PhD Tripple Detox Shampoo >>.

 

UV-SKYDDA HÅRET

När håret utsätts för sol och värme så öppnas håretrået upp och blir mer motagligt för yttre negativ påverkan, och blir frissigt och svårt att hantera. Du skall UV-skydda håret innan det utsätts för solen, och det gäller inte bara när man ligger på stranden! Men du måste även fylla på med UV-skydd under dagen, och då finns det några olika typer av UV-skydd i sprayflaska som är lätt att ha med sig i väskan och enkel att applicera.

 

Några förslg på sådana UV-skydd är SYSTEM Professional Solar Helio Spray >>, Davines SU/ Hair Milk >> och Kérastase Soleil Huile Siréne Oil Mist >>.

 

Vill du tillföra extra UV-skydd så använder du någon typ av solhatt, keps eller annan typ av huvudbonad som täcker ditt hår.

 

BLONDA HÅR KRÄVER EXTRA KÄRLEK

Är håret blont så är det än mer utsatt för den tuffa påverkan från solens strålar samt bad i hav eller pool.

 

Inte minst under sommaren är blont hår en klassiker som aldrig blir omodern. Samtidigt kräver alltså blont hår extra mycket vård. Det beror på att blonda hårstrån ofta är tunnare, och att färgning och annan yttre påverkan kan göra att håret blir platt och får gulaktiga nyanser. Yttre påverkan som sol, saltvatten och klorerade pooler kan göra att det uppstår gulaktiga eller orangea toner i håret. Och det är väl en av blondinernas allra värsta mardröm?

 

Klorvatten kan göra ditt hår torrt och i värsta fall kan det missfärga håret och ge det en grön nyans. Är du väldigt petig med ditt hår så undviker du att doppa håret över huvud taget eller så använder du en badmössa. Men alla blondiner bör applicera ett balsam i håret innan ni hoppar i poolen, för extra skydd.

 

Att bada i saltvatten kan också göra håret torrt, precis som det kan ge oss torr hud. Applicera därför en fuktgivande kräm eller olja i håret före badet. Och även här skall du undvika att doppa huvudet och håret om du kan.

 

Använd hårvårdsprodukter med UV-skydd som hindrar ditt hår från att blekas av solen. Kanske kan du också bära en fin solhatt? Och tänk på att solen påverkar håret negativt, inte bara på stranden, utan hela tiden du befinner dig utomhus i solsken.

 

SOLPRODUKTERNA FINNS AV EN ANLEDNING! 

Vi älskar sommaren. Vi älskar sol och bad. Och vi älskar även vårt hår, så glöm inte bort att vara snällt mot det i sommar! Som sagt, produkterna finns av en anledning, och det är att skydda ditt kära hår mot en alltmer påfrestande sol.

 

 

MER SOMMAR & SOL PRODUKTER >>

 

Visar 10 produkter