Davines Heart of Glass

 APRIL 2021

DAVINES HEART OF GLASS

 

Davines lanserar en serie om fyra produkter som är framtagna för alla typer av blonda hår och där fokus ligger på att bevara den kalla eller varma blonda tonen, vårda och ge glans. Den förebygger alltså oönskade toner med ett skonsamt växtbaserat pigment – detta gör att du kan använda produkterna vid varje tvätt utan att riskera att håret får blå/lila toner.

 

THE STORY

Som vanligt finns det en story kring produkterna – de har hämtat sitt namn från Blondies hitlåt ”Heart of glass”. Maria Vittoria Mangiarotti som är Creative Director hos Davines fick inspiration till flaskan då hon reste genom Japan och såg en whiskeyflaska som hon tyckte om. Förpackningen är svart och glansig som en sliten skinnjacka medan etiketten är en lyxigt blå med elfenbensvita blommor som påminner om en feminin kimono.

 

THE PRODUCT FAMILY

 

Heart of Glass är en serie om fyra produkter som är framtagna för alla typer av blonda hår och där fokus ligger på att bevara den kalla eller varma blonda tonen, vårda och ge glans. Den förebygger alltså oönskade toner med ett skonsamt växtbaserat pigment – detta gör att du kan använda produkterna vid varje tvätt utan att riskera att håret får blå/lila toner.

 

 

HÖGTEKNOLOGI


Davines har använt högteknologiska ingredienser kombinerade med innovativa råmaterial för att skapa den mest skyddande och vårdande effekten samtidigt som man bibehåller en hög procent naturliga ingredienser och nedbrytbarhet.

 

AKTIVA INGREDIENSER

 

BIACID BOND COMPLEX

Keratinstrukturen på ett friskt hår är kompakt tack vare intakta disulfidbindningar.

När ett hår regelbundet blir utsatt för mekanisk-, kemikalisk- eller miljörelaterad stress så kan svavelbindningarna i ditt hår gå sönder vilket betyder ett skadat hår.

 

Biacid Bond Complex är en mix av molekyler som är skapad och patenterad av Davines laboratorier och vilka kombinerar högt antioxidantiskt skydd från lipoinsyran med den stärkande egenskapen hos maleinsyran. Den första reparerar de skadade svavelbindningarna och den senare skyddar och stärker dem.

 

Detta har en extraordinär effekt på håret genom att den har en dubbelverkan; den reparerar skadan samtidigt som den förhindrar framtida skador.

Detta finns hos HEART OF GLASS INTENSE TREATMENT och RICH CONDITIONER.

 

BAOBAB EXTRAKT

Ett innovativt extrakt utvunnet ur Baobabkärnan - en ikonisk afrikansk växt. Det återupplivar, ger näring, tämjer och ger smidighet i håret. Det har också visat sig att det stärker håret och gör det lättare att kamma igenom. Därför finns extraktet i alla produkter i HEART OF GLASS som ett vegetabiliskt aternativ till silikoner.

Extraktet utvinns från Baobab odlingar som drivs hållbart i underutvecklade regioner i Afrika för att på så sätt bidra till den ekonomiska utvecklingen för den lokala befolkningen.

 

Tack vara Baobab extrakt så blir ett torrt hår upp till 67% lättare att kamma.

 

FORTIFYING BOTANICAL SHIELD

Ett innovativt, naturlig och multifunktionell aktiv ingrediens utvunnen från gran och som är skapad och patenterad av Davines laboratorier. Finns i HEART OF GLASS SHEER GLAZE.

 

Den ger styrka och återuppbygger. Tack vare att den skapar en film på hårstrået så ger den också ett värmeskydd, gör håret spänstigt och förlänger resultatet av en föning.

 

Ingrediensen kommer från gran som har hanterats hållbart och där man har använt förnybar energi.

 

JAGUA BLUE EXTRAKT

Extraktet med den karaktäristiskt blå färgen som finns i HEART OF GLASS SILKENING SHAMPOO och RICH CONDITIONER är helt och hållet naturligt och är ett växtbaserat alternativ till syntetiskt pigment.

 

Extraktet kommer från Jagua (Genipa Americana), en ätbar frukt som kommer från Colombias tropiska skogar. Extraktet utmärker sig på grund av hur det skapar reflexer och lyster i håret vilket i sin tur gör det perfekt för blonda hår. Det kan även användas vid varje tvätt utan risk att bygga upp en färgad hinna på håret.

 

Extraktet är ansvarsfullt producerat av ett Colombianskt företag som stödjer samhället, garanterar bevaring av den biologiska mångfalden, respekterar den traditionella kunskapen och säkerställer att vinsten är rättvist fördelad genom hela tillverkningskedjan.

 

Jagua extrakt är perfekt för både varma och kalla blonda toner. Tack vare att den kontrollerar reflexer så förhindrar den kalla toner från att bli varma och varma toner från att bli ännu mer varma. Sist men inte minst så har den också en bra effekt på naturligt blonda hår och motverkar att det tappar sin glans och vitalitet på grund av UV-strålar, klor, salt och hårt vatten.

 

 

SUSTAINABLE


Alla produkter är klimatneutrala och alla utsläpp genererade under produktens livscykel (förutom användarfasen) är kompenserade genom Ethio Trees – ett projekt som stödjer återväxt av jordbruk och skogar i Etiopiens norra region Tigray – Tembien Highlands där det finns risk för ökenspridning.

 

Produkten är producerad och packad i Davines Village med 100% förnybara resurser och CO2-kompenserade. Flaskan kommer från återvunnen plast och kan återvinnas.


Produkten är klimatneutral och alla utsläpp genererade under produktens livscykel (förutom användarfasen) är kompenserade genom Ethio Trees – ett projekt som stödjer återväxt av jordbruk och skogar i Etiopiens norra region Tigray – Tembien Highlands där det finne risk för ökenspridning.

 

 

Visar 4 produkter