Tvålar

FEBRUARI 2021

VARDAGSLYX

Aldrig någonsin har vi väl tvättat händerna så ofta och så noggrant som vi gör idag. Och det har varit bra på många sätt och vis. Och nu kommer vi att fortsätta med det. Och det gör att valet av våra tvålar blir så mycket viktigare än vi är vana med. För att dom skall vara snälla mot våra händer. För att dom skall dofta gott. För att dom skall vara snälla mot vår miljö. Och sist men inte minst – att dom skall vara vackra där dom ligger eller står.

 

BRETT UTBUD

En fin tvål är väl vad man kan kalla riktig vardagslyx? Vi vill även kunna erbjuda dig tvål på nätet och har ett brett utbud av tvålar, både fasta tvålar och flytande tvålar. Vi försöker att välja ut vackra tvålar av hög kvalitet, gärna ekologiska och handgjorda från producenter med stor kunskap i sitt traditionella hantverk.

 

SAVON DE MARSEILLE

Många av dessa tvålar är så kallade Marseilletvålar – eller Savon de Marseille. Visste du att det var solkungen - Ludvig XIV – som införde de första föreskrifterna för tillverkning av tvål 1688. Han bestämde då att enbart tvål tillverkad av olivolja och i trakten runt Marseilles skulle få bära det prestigefyllda namnet Savon de Marseilles, som rakt översatt betyder Tvål från Marseille.

 

FAST TVÅL

Fast tvål är drygare än en flytande tvål då de fasta tvålarna inte innehåller vatten. För att en fast tvål ska hållas så fräsch som möjligt behöver du en tvålkopp med luft under. Tvålkoppen låter tvålen torka upp emellan användningarna och förhindrar på så sätt bakterietillväxt.

I badrummet kan en fast tvål även vara en vacker inredningsdetalj. Många av våra fasta tvålar har vackra urkarvningar och utsmyckningar.

 

FLYTANDE TVÅL

En flytande tvål är inte lika dryg som en fast tvål, men en flytande tvål med pump är däremot väldigt smidig och lättanvänd. En snygg och lyxig flytande handtvål som dessutom doftar gott när man tvättar sig, blir ett smycke i badrummet eller där du väljer att placera den.